Šport > Zimske olimpijske igre 2018
410 ogledov

Olimpijski junak ne mara sprejemov

žan košir Stanko Gruden/STA
Dobitnik bronaste medalje OI v Pyeongchangu se danes vrača v domovino.

Bronastega deskarja Žana Košira bodo na ljubljanskem letališču pozdravili ob 9. uri.

Letalo z dobitnikom druge slovenske medalje v Južni Koreji - srebrni biatlonec Jakov Fak se je v Slovenijo vrnil v nedeljo zvečer - bo na ljubljanskem letališču pristalo ob 8.35.

Po sprejemu bosta Žan Košir in njegov trener Jernej Demšar na novinarski konferenci odgovarjala na vprašanje predstavnikov medijev.

Košir je sicer v Pyeongchangu priznal, da sprejemov ne mara preveč. "Če sem čisto pošten, jaz se bom poskušal izogniti čim več sprejemom in slikanj z medaljo, tega imam že dovolj. Po Sočiju je bilo tega preveč, ko sem potreboval pomoč, pa ni bilo nikogar, ki bi mi pomagal," je povedal.

sprejem Jakov Fak Sprejem Šport Dragoceno srebro pristalo v Sloveniji

"Nimam ničesar od tega, če se z izmučenim telesom razkazujem, smejem in sem simpatičen. Dan za dnem jaz tega nisem zmožen, želim si samo počitka. Mogoče enkrat na teden, toda to, kar se je dogajalo po prejšnjih olimpijskih igrah, se ne bo ponovilo," je še dejal Košir, ki je v Sočiju osvojil dve medalji, srebro in bron.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice