Šport > Zimske olimpijske igre 2018
7428 ogledov

Polom ZDA v Južni Koreji

lindsey vonn Epa
Olimpijski odbor ZDA se mora zagovarjati zaradi neuspeha na zimski olimpijski igrah v Pyeongchangu v Južni Koreji. Komaj so zbrali več medalj kot Nizozemska.
ameriška hokejska reprezentanca Zgodovinsko Šport Američani želijo tekmo s Slovenci izbrisati iz spomina

Američani domov iz Pyeongchanga prinašajo "zgolj" 23 medalj, od tega devet zlatih, osem srebrnih in šest bronastih, kar jih uvršča na 4. mesto dobitnikov medalj v Južni Koreji. Pred njimi so na 3. mestu Kanadčani (11 zlatih, 8 srebrnih, in 10 bronastih), Nemci (14 zlatih, 10 srebrnih in 7 bronastih) na drugem in Norvežani na prvem mestu (14 zlatih, 14 srebrnih in 11 bronastih).

lindsey vonn Mnenje Šport Vonn: Američani imamo prednost

Američani so pred zimskimi olimpijskimi igrami napovedovali 37 medalj, 14 več, kot so jih na koncu tudi dobili. Velika kriza se kaže v alpskem smučanju, kjer so osvojili zgolj tri medalje, vse v ženskem delu konkurence, medtem, ko pri moških vlada velika kriza.

risi tiskovka Prva tekma risov Šport "Američani so premagljivi"

"Vedno smo lahko boljši," pravi predstavnik ameriškega olimpijskega odbora Alan Ashley, ki je prepričan, da so Američani sposobni več, kot so dosegli v Južni Koreji. Kljub temu, da na ameriško reprezentanco letijo številne kritike, je zadnji dan iger zanj ohrabrujoč, saj je prepričan o svetli prihodnosti. "Naši športniki so bili tudi na teh igrah velikokrat zelo blizu medalje," se tolažijo v olimpijskem odboru, kjer se po prihodu domov ne bo mogli izogniti kritikam niti zaradi zgodovinsko slabih nastopov v umetnostnem in hitrostnem drsanju, ameriška javnost in mediji pa so neizprosni tudi do zvezdnice Lindsey Vonn, kot tudi do tega, da so njihovi športniki, ki so pripotovali v Azijo, sposobni zgolj 30. ali 40. mesta.

Jan Muršak Twitter eksplodiral Šport Američani ne morejo verjeti
Komentarjev 3
  • spela35 20:03 25.februar 2018.

    Eh, pardon. Sem videla, da je v S Koreji še en Pjongjang

  • Špela Šega 19:40 25.februar 2018.

    Mimogrede, olimpijske igre so bile v Severni Koreji.