Šport > Zimski športi
2464 ogledov

Vonn: Američani imamo prednost

lindsey vonn Epa
Ameriška šampionka meni, da ima nekaj prednosti pred tekmicami.

Moški smuk je bil danes zaradi premočnega vetra odpovedan in prestavljen na četrtek, v ženskem pa med največje favoritinje sodi Lindsey Vonn.

"Res nikoli ne smučam na 80 ali 90 odstotkov. Vedno poskušam zmagati. Zavedala sem se, da gre za olimpijsko leto in se poskušala smučati varno, a ko se pojavim v startni hišici, se ne znam več kontrolirati. Ponavadi sem takšna, da se ne umaknem. Če želiš v hitrih disciplinah zmagovati, moraš vedno voziti na meji," je v intervjuju za BBC svojo filozofijo razkrila Vonnova.

Ta meni, da sneg na progi ustreza ameriškim smučarjem. "Proga je lahko nekoliko različna. Lahko je zelo suha kot na primer v Koloradu, lahko pa je zelo ledena. Odvisna je od napravljenega snega in kako potem pripravijo progo. Ta mi je zelo všeč, ustreza mi. Vreme je zanimivo, s tem se bomo morali ukvarjati na prizorišču. Je pa res, da takšna proga vsem Američanom ustreza, upam, da nam bo prinesla srečo," je pred prvimi nastopi razmišljala ameriška šampionka.

lindsey vonn Velika prednost Šport Tako si pomagata Shiffrinova in Vonnova

"Največja razlika od terenov, kjer smo že smučali, je struktura snega, ki je drugačna kot na drugih. Opravili smo že treninge in se spoznali s podlago," je o južnokorejskem snegu sicer povedala slovenska veleslalomistka Ana Drev, prav veleslalom bo po odpovedi moškega smuka prva končna disciplina alpskega smučanja. Prvi tek se bo začel ob 2.15 po srednjeevropskem času, drugi ob 5.45.

Komentarjev 2
  • djdj 10:49 11.februar 2018.

    Seveda, ker so po krivem izločili konkurenco, ki bi jih gotovo premagala - Ruse.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 09:54 11.februar 2018.

    Seveda jo mate in to tako,da ste 90x bolj butasti,kot ostale nacije na svetu!

Sorodne novice