Šport > Zimski športi
1051 ogledov

Zaplet pri prvi disciplini alpskega smučanja

Boštjan Kline Epa
Smukači so ostali brez tekme.

Moški smuk, ki bi se moral predvidoma začeti ob tretji uri zjutraj po slovenskem času, je bil odpovedan. Organizatorjem je zagodlo vreme, smukačem je vožnjo po progi preprečil premočen veter. Ta je pihal v sunkih do 72 kilometrov na uro. Ker celodnevna napoved ni bila dobra, je sledila odpoved.

Zaradi slabe prognoze je bil odpovedan tudi ponedeljkov trening smuka za alpsko kombinacijo.

Ekipe so informacijo o odpovedi prejele že pet ur pred tekmovanjem, saj zaradi močnega vetra na vrh smučišča ni vozila niti kabinska žičnica, športniki pa so ostali v hotelu, ki se nahaja ob vznožju alpskega središča. Kot je po sestanku odločila žirija, bodo smuk nadomestili v četrtek, 15. februarja, ob isti uri, torej ob 3. uri zjutraj po srednjeevropskem času. Po prvotnem programu bi moral biti takrat na sporedu moški superveleslalom, ki pa se zdaj seli na petek, 16. februarja, prav tako ob 3. uri zjutraj.

Na zadnjem smukaškem uradnem teningu je Boštjan Kline zabeležil 15. čas, za Avstrijcem Vincentom Kriechmayrjem je zaostal za 1,11 sekunde. Martin Čater je dosegel 31. čas (+2,16), Klemen Kosi je bil 33. (+2,43), Miha Hrobat 45. (+3,19), Štefan Hadalin pa 51. (+3,74).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice