Šport > Zimske olimpijske igre 2018
210 ogledov

Kline 40., ostali še slabši

Boštjan Kline PyeongChang Epa Boštjan Kline.
Slovenski smukači se na olimpijski progi v Jeongseonu še ne znajdejo najbolje.

Slovenci so bili zelo povprečni tudi na drugem treningu, na katerem je bil najhitrejši med njimi Boštjan Kline, ki je zabeležil 40. čas. Za najhitrejšim Christofom Innerhoferjem je zaostal dve sekundi in 56 stotink. Martin Čater (+2,64), Klemen Kosi (+2,72) in Miha Hrobat (2,74) so se zvrstili od 44. do 46. mesta, Štefan Hadalin pa je bil 59. (+3,71).

Norvežan Kjetil Jansrud je za Innerhoferjem zaostal le stotinko sekunde, tretji je bil z zaostankom 44 stotink vodilni v smukaški razvrstitvi svetovnega pokala Beat Feuz, stotinko za Švicarjem je bil počasnejši branilec olimpijskega naslova Avstrijec Matthias Mayer. Peti čas je vknjižil Norvežan Aksel Lund Svindal, tako da so bili pri vrhu prav vsi favoriti.

Za omenjeno peterico so se uvrstili Američan Bryice Bennett, Švicar Mauro Caviezel, Avstrijec Hannes Reichelt, Nemec Thomas Dressen in Norvežan Alexander Aamodt Kilde.

"Ne najdem pravega občutka, upam, da ga bom vsaj na jutrišnjem treningu in tekmi. Poskušal bom popraviti napake, ki se mi pojavljajo, z zgornjega dela bom poskušal prenesti čim več hitrosti in jo ohraniti do cilja. Ne glede na treninge, se ne bom predal, pomembno je, da si najboljši na tekmi. Meni je to dostikrat uspelo, zakaj mi ne bi še zdaj. To so le olimpijske igre," je po treningu povedal Kline, ki nima posebnih rezultatskih pričakovanj.

Tilen Sirše Slovenski sankač Šport "Spomnim se le, da je nekdo na štartu bral Harryja Potterja"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice