Šport > Zimske olimpijske igre 2018
348 ogledov

Risi v končnici strli odpor domačinov

Južna Koreja Slovenija hokej Reševalni pas/Twitter
Slovenska hokejska reprezentanca je odigrala svojo edino prijateljsko tekmo pred začetkom ZOI 2018.

Hokejisti Slovenije se pripravljajo na drugi zaporedni olimpijski nastop po Sočiju 2014, v PyeongChangu bodo imeli prvo tekmo 14. februarja, danes pa so že opravili prvi in tudi zadnji test pred OI. V Seulu so premagali Južno Korejo (2:1).

Pred tekmo so Slovenci danes že opravili prvi skupni trening po prihodu na OI. Na testni tekmi s Korejci je selektor Kari Savolainen od 25 igralcev, ki jih bo imel na voljo za olimpijske nastope, na tribuni pustil vratarja Gašperja Krošlja, Marcela Rodmana in Blaža Gregorca, slednji se je zaradi klubskih obveznosti soigralcem pridružil pozneje, imel pa še smolo z zamudo letala na poti.

Tekma je bila v Seulu tudi zaradi pravil Mednarodnega olimpijskega komiteja, ki takšnih dvobojev ne dovoljuje na prizoriščih iger. Nasprotnik slovenske izbrane vrste je bila domača reprezentanca Južne Koreje, s katero je Slovenija doslej odigrala pet tekem in na vseh zmagala. A Korejci so zaradi iger v zadnjih letih veliko vložili v hokej.

Peter Prevc OI PyeongChang 2018 Srednja skakalnica Šport Vsi orli skozi kvalifikacijsko sito, a daleč od vrha

Slovenski hokejisti so že v uvodnih minutah prevzeli pobudo, saj so domačini le s težavo prihajali v slovensko tretjino. A učinka dolgo ni bilo, priložnosti Mihe Verliča, Jana Muršaka, ki bo na igrah kapetan, Jana Urbasa, Anžeta Kuralta in ostalih pa so ostale neizkoriščene ali pa jih je ubranil korejski vratar Matt Dalton. Pozneje je bila igra bolj enakovredna, Luko Gračnarja so začeli ogrožati domačini, ob koncu tretjine pa so Slovenci poskušali z igralcem več, a ni bilo učinka.

V nadaljevanju so zobe pokazali domači. Igra se je preselila pred vrata Slovenije, plošček je bil več časa v slovenski obrambni tretjini, korejski poskusi pa so si kar sledili. Na polovici igralnega časa je Gračnarja med vratnicama zamenjal Matija Pintarič, še ne dovolj ogretega vratarja tekmecev pa so domači nato matirali v 33. minuti. Tudi zaradi izključitev pa so Slovenci v drugi tretjini ostali podrejen tekmec.

Zadnja tretjina je spet prinesla zasuk v igri, Slovenci so stopnjevali ritem, prevzeli pobudo in skušali doseči izenačujoči zadetek, toda v teh trenutkih je bil nerešljiva uganka Matt Dalton. Napori slovenske izbrane vrste so obrodili sadove v 52. minuti, ko je za izenačenje zadel Boštjan Goličič. Domačini si še niso opomogli, ko je Anže Kuralt v 54. minuti še enkrat premagal sicer zelo dobrega Daltona. V 58. minuti si je dvominutno kazen prislužil David Rodman, Slovenci pa so ob igralcu manj zdržali do konca in prijateljsko tekmo dobili s tesnih 2:1.

Spored tekem Šport To so Slovenci, ki lahko na OI osmešijo strokovnjake!

Pripravljalna tekma:

Južna Koreja - Slovenija 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Testwuide 33.; Goličič 52., Kuralt 54.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.