Šport > Zimske olimpijske igre 2018
10217 ogledov

Odpadel zmagovalec tekme v Zakopanah

anže semenič Anže Semenič je bil najboljši med Slovenci.
Smučarski skakalci se bodo danes pomerili v kvalifikacijah za tekmo na srednji skakalnici.

Glavni trener slovenske reprezentance v smučarskih skokih Goran Janus se je odločil, da bodo na večernih kvalifikacijah za olimpijsko tekmo na srednji skakalnici od Slovencev nastopili Peter Prevc, Jernej Damjan, Tilen Bartol in Timi Zajc, ki je v zadnjem trenutku dobil prednost pred Anžetom Semeničem.

Odločitev je padla po dopoldanskem treningu, ki so ga Prevc, Damjan in Bartol v celoti izpustili, Zajc je opravil le tri skoke, Semenič pa enega.

Zajc je bil na treningu, na katerem ni bilo favoritov, za počitek so se odločili Poljaki, Norvežani in večina drugih, med najboljšimi. V drugi seriji je bil s skokom 104 m drugi, v tretji, na kateri je skočil tudi Semenič, pa z daljavo 107,5 m tretji.

peter prevc Obupan Šport Prevc: Če bo tako, bom težko nastopil na tekmi

V vseh skokih je bil najboljši Norvežan Andreas Stjernen, v prvi seriji, v kateri so bili skoki kratki, saj nihče ni presegel 100 m, je bil drugi njegov rojak Stefan Kraft, v tretji pa njegov rojak Gregor Schlierenzauer.

Spored tekem Šport To so Slovenci, ki lahko na OI osmešijo strokovnjake!
Komentarjev 5
  • Janez_53 10:21 08.februar 2018.

    Mar Peter res misli, da če bo treninge izpustil, da bo zaradi tega bolje skakal??? Ali pa ju je z Janusem strah, da bi se na trening skokih pokazala bedna Petrova forma, ki bi razkrila, da je bil po krivici uvrščen v elipo?

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 09:14 08.februar 2018.

    Prav tega sem se bal,da bo Peter v ekipi zaradi minulega dela,vse lepo in prav vendar ne na OI,ki so samo enkrat na 4 leta?Janus je zajebal in upam,da bo Peter pokazal kaj in se uvrstil na tekmo oz na dobro mesto?

  • porko2 08:36 08.februar 2018.

    Se mi zdi, da Goran nima več nadzora nad dogajanjem, če dela takšne napake. Zakaj Petra ne izloči, ker ima najslabše rezultate.

Sorodne novice