Šport > Zimske olimpijske igre 2018
1974 ogledov

Nesporni kralj belih strmin kritičen do programa OI

marcel hirscher Epa
Največji smučarski zvezdnik na svetu je pokritiziral tekmovalni program v Pyeongchangu.

Najboljši smučar na svetu in glavni adut avstrijske reprezentance v Pyeongchangu Marcel Hirscher se je odpovedal nastopu na ekipni tekmi, ki bo na sporedu tik pred koncem olimpijskih iger, in sicer 24. februarja.

Alpensia ZOI PyeongChang 2018 Foto Šport To so prizorišča olimpijskih iger

Vodilni smučar v skupnem seštevku svetovnega pokala bo v Pyeongchangu zagotovo nastopil na slalomu in veleslalomu, udeležil pa naj bi se tudi kombinacije in superveleslaloma. Po štirih olimpijskih tekmah se bo vrnil v Evropo, kjer se bo sezona svetovnega pokala nadaljevala z veleslalomom in slalomom za pokal Vitranc 3. in 4. marca v Kranjski Gori.

"Zame bi bila čast zastopati Avstrijo na ekipni tekmi, vendar ... žal zame nastop v tem terminu ni mogoč," je dejal Hirscher in okrcal urnik olimpijskih tekmovanj.

"Če želiš nastopiti na ekipni tekmi, si šele čez štiri dni nazaj v Evropi in ti tako ne ostane nič časa za pripravo na veleslalom v Kranjski Gori. Nimaš časa ne za pripravo ne za okrevanje ne za privajanje nazaj na evropski čas. Rad bi nastopil tudi na ekipni tekmi, a kot profesionalec si tega enostavno ne morem privoščiti," je pojasnil prvi zvezdnik alpskega smučanja, ki ima na računu 55 zmag za svetovni pokal.

Hirscher ima v svoji bogati zbirki le eno olimpijsko odličje. Pred štirimi leti je v Sočiju osvojil slalomsko srebro.

marcel hirscher | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice