Šport > Zimske olimpijske igre 2018
11062 ogledov

Prevc: Če bo tako, bom težko nastopil na tekmi

peter prevc Stanko Gruden/STA
Peter Prevc bo v Pyeongchangu branil srebrno in bronasto kolajno iz Sočija, zaveda pa se, da bo ponovitev uspeha misija nemogoče.

"Pri skokih se ubadam s problemi, to je povsem jasno. Že od Oberstdorfa nisem zadovoljen s tem kar kažem, pa čeprav sem se v Willingenu stopil na stopničke. Mogoče pride kakšen dober skok, a konstante ni. Če se bo tako nadaljevalo, bom težko nastopil na sobotni tekmi, tako da bom imel čas, da si v miru ogledam slovesno odprtje, ki si ga drugače ne bi," je pesimističen Prevc, ki je bil na prvih treh trening skokih v povprečju celo najslabši Slovenec, z malo skakalnico se še ni spoprijateljil: "Če si v formi, ti je vseeno, na kakšni napravi skačeš. Je povsem jasno, da imamo vsi skakalci rajši večje skakalnice. Tudi jaz nisem izjema."

Peter Prevc Ni obetavno Šport Prevc zaskrbljen po prvih skokih v Južni Koreji

Ker se bojuje sam s sabo, v Pyeongchangu niti ni opazil veliko drugih reči. Ne na skakalnici, ne okoli nje. "Če povem po pravici, zaradi mojih težav težko sploh govorim, kakšne so bile razmere pri mojih skokih. Vem samo, da se je malo čakalo. Upam, da tekma ne bo dolga, da bo regularna in potekala gladko. Nisem pa vremenoslovec, niti nisem oseba, ki bi na to lahko vplivala. To so stvari, ki ti ne smejo odvzemati zbranosti, s tem, kar je, se moraš sprijazniti. Tudi s temperaturo, ki ima vpliv predvsem na naše drese," pravi slovenski junak zadnjih olimpijskih iger in sezon po njej.

Prvo slovensko kolajno na zimskih olimpijskih igrah je osvojil Jure Franko. Podoživite Šport Tako so Slovenci prihajali do kolajn na ZOI

Prevc bo nastopil na tretjih olimpijskih igrah, na dvoje prvih ima lepe spomine. "V Vancouvru se spomnim predvsem sproščenosti, česa drugega pa ne. Bil sem star, kot je zdaj Timi Zajc, vem, da sem v jedilnici občudoval športne zvezde. Nikakor pa nimam občutka, da bo zdaj kdo gledal mene, saj menim, da skoki vendarle niso med najbolj priljubljenimi olimpijskimi športi," je dejal Prevc, ki se seveda dostikrat spomni tudi Sočija. "Normalno je, da so spomini na Soči zelo lepi. A o tem smo že veliko povedali, tega nima več smisla pogrevati," meni slovenski as.

Alpensia ZOI PyeongChang 2018 Foto Šport To so prizorišča olimpijskih iger

V Sočiju so bile tekme neobičajno pozno zvečer, nekaj podobnega bo tudi letos, Prevc pa meni, da to kakšnega vpliva na rezultate ne bo imelo: "V Sočiju smo hodili spat ob treh, štirih zjutraj. Tukaj bo treba ujeti podoben ritem. Predvsem bo treba čim dlje spati, da bomo zvečer spočiti. Spet pa bom rekel; če si v formi, je vseeno, ob kateri uri skačeš."

Po drugem treningu več razlogov za optimizem

Smučarski skakalci so v Pyeongchangu izvedli še drugi trening. Slovenci, ki dopoldne niso skakali najbolje, imajo po treh večernih skokih več razloga za zadovoljstvo. Najbolj konstanten je bil Jernej Damjan, Peter Prevc pa je z zadnjima dvema skokoma dokazal, da se mu ni treba bati za mesto v ekipi.

Trener Goran Janus bo imel pri izbiri četverice - to bo izbral po četrtkovih trening skokih, težko delo, sodeč po večernem treningu ima najmanj možnosti najmlajši, Timi Zajc.

Damjan je v prvem večernem trening skoku zabeležil daljavo 102 metra, kar je bilo dovolj za šesto mesto, v drugem je bil 11., v tretjem deseti, Prevc je v drugem skoku pristal pri 105 metrih, vknjižil je četrti dosežek, v tretjem skoku je bil 13. Tilen Bartol je bil v tretjem skoku 18., v prvem pa 19., Anže Semenič je bil v prvem 17.

planica ulaga ZOI 2018 Šport Ulaga: Na posamični težko, na ekipni možno vse

 

Komentarjev 8
  • Harrison 07:15 08.februar 2018.

    Sami pametnjakoviči tukaj na komentiranju. Ful ste pametni in veste prav vse. Vprašajte se kaj je z vami narobe. Obsojate človeka, ki po vašem za nalašč noče skočiti tako, kot bi bilo treba. Ne poznate športne psihologije, še manj pa ...prikaži več skokov. Namesto, da bi ja vzpodbujali, ga še dol tlačite. Tipični slovenceljni! Ko gre evforija, ko ne gre, vas tudi na stadion ni. Takrat raje pišete komentarje, ne vmesne!

  • Marka Skace 22:03 07.februar 2018.

    Dokler duša in telo živi samo za šport si car. ko premaga te slava ljubezen in še kaj pa postane šport postranska stvar...

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 21:10 07.februar 2018.

    Me zanima,koga bo Janus postavil v ekipo,jutri bo jasno vse??