Šport > Zimske olimpijske igre 2018
2867 ogledov

Vonn: Upam, da prispem v Južno Korejo

lindsey vonn
Ameriška zvezdnica alpskega smučanja je na poti v Pyeongchang naletela na nepričakovano oviro.

Kraljica hitrih disciplin Američanka Lindsey Vonn bo na prizorišče olimpijskih iger pripotovala z večurno zamudo.

Letalo nemškeg letalskega prevoznika Lufthansa, s katerim bi morala v četrtek popoldne poleteti iz Münchna v Seul, je več ur nepremično stalo na vzletni stezi, ker na krovu niso imeli ustrezne dokumentacije.

"Upam, da pridemo do Južne Koreje. Očitno nimamo pravih dokumentov za let? Dve uri sem že na letalu," je svojim več kot 970.000 sledilcem na Twitterju sporočila Vonnova.

Letalo bi morali iz Münchna poleteli ob 16.10 po lokalnem času. Vonnova in drugi potniki, med njimi športniki iz Avstrije, Nemčije in Italije so čakali več kot tri ure, nato pa so prejeli informacijo, da letalo Airbus A340 potrebuje nove dokumente. Enaka usoda naj bi doletala še 15 drugih letal enakega tipa drugod po svetu.

Potniki so se po nekaj urah čakanja morali izkcrati in počakati na novo letalo. "Zdaj smo se izkrcali. Poskušajo najti novo letalo, upam, da bomo čez kakšno uro vzleteli," je zapisala Vonnova.

Dve uri kasneje se je ponovno oglasila. "Končno na drugem letalu. Velika hvala stevardom in stevardesam, ki delajo nadure, da so lahko ostali na tem letu. Brez njih ne bi mogli vzleteti," je sporočila Vonnova in kmalu zatem dodala: "Po šestih urah čakanja na terminalu smo vzleteli. Koreja, se vidimo čez 10 ur."

Vonnova je olimpijske igre v Sočiju izpustila zaradi poškodbe kolena. Na novo priložnost je čakala kar osem let, zato ji dodatnih šest ur ni pokvarilo razpoloženja.

Zmagovalka zadnjih dveh smukov v Garmisch-Partenkirchu bo v Pyeongchangu glavna favoritka za zlati medalji v hitrih disciplinah. V svoji zbirki ima dve olimpijski odličji iz Vancouvra (2010) - zlato v smuku in bron v superveleslalomu.

Vonnova se namerava udeležiti otvoritvene slovesnosti, ki bo 9. februarja. Kasnejši prihod v Pyeongchang ne bo ogrozil njenih priprav na tekme, saj jo prva preizkušnja čaka šele 17. februarja. 
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice