Šport > Zimske olimpijske igre 2018
1859 ogledov

Razočarani nad skopim tekmovalnim programom

ema klinec urša bogataj
Slovenske smučarke skakalke so danes začele s trening skoki na olimpijski skakalnici v Pyeongchangu.

Kot pravijo v slovenskem taboru, še čutijo nekaj utrujenosti po dolgi poti, a so se na to že navadile, saj so bile pred časom na Japonskem. Drugače pa je za njimi dober trening v Planici, verjamejo, da so pripravljene za boj na visoka mesta.

anže semenič Orli Šport Odpadel zmagovalec tekme v Zakopanah

"Tekma na Ljubnem nas je malo psihično izpraznila. A smo napolnili baterije, Nika Križnar in Ema Klinec z uspešnimi nastopi na mladinskem svetovnem prvenstvu, drugi dve pa z uspešnim štiridnevnim treningom v Planici, z nekaj vadbe v fitnesu in z malo počitka. Mislim, da smo se dobro osvežili, tako da dobro razpoloženi čakamo na tekmo," je dejal glavni trener skakalk Stane Baloh.

Dekleta brez ekipne tekme

Tako skakalkam kot strokovnemu vodstvu je izredno žal, da je na sporedu olimpijskih iger le ena tekma, vsi bi radi videli, da bi imele skakalke še vsaj ekipno tekmo, na kateri bi imele velike možnosti tudi Slovenke, ki so letos na eni od dveh ekipnih tekem svetovnega pokala že zabeležile drugo mesto.

marcel hirscher Odpoved Šport Nesporni kralj belih strmin kritičen do programa OI

"Zagotovo bi bili favoriti za eno od prvih dveh mest. Zelo si želimo stopničk, najlažje bi jih bilo doseči v ekipni konkurenci, kot ekipa dobro delujemo. A žal procedure v Mednarodni smučarski zvezi in posledično v Mednarodnem olimpijskem komiteju delujejo počasi, tako zaenkrat ekipne tekme na olimpijskih igrah še ni. Močno pa upam, da bodo imela dekleta možnost ekipne tekme na naslednjih olimpijskih igrah v Pekingu," si želi Baloh, ki pa ne obžaluje samo tega, da ni olimpijske tekme, ampak tudi dejstvo, da je na sporedu le ena preizkušnja: "To je lahko tudi velik pritisk, saj tekmovalka ve, da ima le eno priložnost, da mora v enem dnevu dobro delovati in imeti srečo. A enostavno se s tem ne smemo obremenjevati, če bi se, bi težko pokazali tisto, kar znamo."

Želja je kolajna

Baloh seveda uvrstitev noče napovedovati, ima pa tihe skrite želje. "Pred tekmami nerad kaj obljubljam in tudi zdaj ne bom. Rekel bom le, da si želim le dobrih skokov, če jih dekleta pokažejo, so konkurenčna za šesterico, deseterico. Jasno pa je, da je želja vsakega tekmovalca in tudi trenerja tisto, kar se obesi okrog vratu," je o pričakovanjih spregovoril Baloh.

Spored tekem Šport To so Slovenci, ki lahko na OI osmešijo strokovnjake!

Baloh ima kar širok krog favoritinj. Na prvo mesto seveda postavlja Norvežanko Karen Lundby in Japonko Saro Takanashi, slednja se mirno pripravljata na te igre in v svetovnem pokalu ni tako dobra kot v prejšnjih letih: "Ona na velikih tekmah doslej še nikoli ni veliko dosegla, ima le eno kolajno s teh tekmovanj, bomo videli, če ji bo letos uspelo. Med favoritinje pa sodijo tudi Nemke na čelu s Carino Vogt, ki je najuspešnejša tekmovalka z največjih tekem, in Katharino Althaus. Za njimi pa je še nekaj tekmovalk, ki lahko skočijo visoko, med njimi so tudi naše."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice