Šport
433 ogledov

Filip Flisar: "Velika tekmovanja mi dajo nek šus"

filip flisar
Filip Flisar, slovenski smučar prostega sloga, bo v Pyeongchangu tretjič nastopil v olimpijskem smučarskem krosu.

Filip Flisar je na olimpijskih igrah debitiral v Vancouvru, kjer je zasedel osmo mesto, v Sočiju je bil še dve mesti boljši, pri tem pa je imel veliko smole, saj je v polfinalu padel in se poškodoval, kar mu je odvzelo možnost, da se bori za kolajno. Po pritožbi na obleke Francozov, kar trije so bili pred njim, je bil sicer nekaj časa tudi v igri za bron, a francoski tekmovalci za 'sumljive' drese niso bili kaznovani.

Olimpijska kolajna je edino, kar Mariborčanu v bogati karieri manjka, zato upa, da se mu bo vse poklopilo v Južni Koreji, da se mu bo povrnila vsa smola, ki jo je imel do zdaj. Se pa dobro zaveda, kakšen šport je kros, v katerem se uvrstitev ne da napovedovati, v katerem je veliko odvisno od mnogih dejavnikov, ki preprečujejo, da povsem pride do izraza kakovost oziroma pripravljenost.

Peter Prevc Ni obetavno Šport Prevc zaskrbljen po prvih skokih v Južni Koreji

Rezultati letošnje sezone kakšnega velikega optimizma ne vlivajo. Na zadnjih tekmah ni zabeležil odmevne uvrstitve, tisto, kar bi ga lahko najbolj skrbelo, pa je, da mu tega niso preprečevale nesrečne okoliščine, ampak slabe vožnje v kvalifikacijah, saj se ni uvrščal niti v izločilne boje najboljših 32 tekmovalcev.

"Slabi rezultati me prav nič ne skrbijo. So posledica slabega počutja, v počutju, kot sem bil, nikoli nisem pravi. Najprej je bilo nekaj smole, nato sem padel ven iz dobrega počutja. Jaz rad tekmujem v okolju, kjer se dobro počutim, takrat sem sproščen. Tega zdaj ni bilo, ni bilo prave sproščenosti, če voziš na silo, pa sledijo napake in slabi rezultati. A res me niti malo ne skrbi, se dobro poznam, vem, da je pri meni počutje najpomembneje. Velika tekmovanja pa so mi vedno dala nek zagon, nek 'šus', zagotovo mi bodo tudi tokrat," je kljub slabim letošnjim rezultatom v dobrem psihološkem stanju Flisar, ki je lahko takoj boljše volje, ko se spomni na svetovno prvenstvo leta 2015 v Kreischbergu, kamor je prišel z zelo slabimi sezonskimi rezultati, nato pa postal svetovni prvak.

Prvo slovensko kolajno na zimskih olimpijskih igrah je osvojil Jure Franko. Podoživite Šport Tako so Slovenci prihajali do kolajn na ZOI

Flisar se je po vrnitvi iz Kanade predvsem posvetil počitku in nabiranju kondicije, v Pyeongchang odhaja 13. februarja, do takrat pa ga čakajo snežni treningi v Avstriji in Italiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.