Šport > Zimske olimpijske igre 2018
3817 ogledov

Kasai porušil zgodovinski mejnik

Noriaki Kasai PyeongChang 2018 Epa
Japonski smučarski skakalec je v četrtek uradno nastopil že na svojih osmih olimpijskih igrah.

Japonski smučarski skakalec Noriaki Kasai je s četrtkovim kvalifikacijskim nastopom na srednji skakalnici v Pyeongchangu na igrah uradno nastopil osmič. S tem je postavil nov rekord za največ nastopov na ZOI.

Pred današnjim tekmovanjem je 46-letni Kasai rekord za največ nastopov na ZOI delil z ruskim sankačem Albertom Demčenkom, ki je na svojih sedmih igrah nastopil v Sočiju leta 2014, zatem pa zaključil tekmovalno kariero in postal trener.

Peter Prevc OI PyeongChang 2018 Srednja skakalnica Šport Vsi orli skozi kvalifikacijsko sito, a daleč od vrha

Zgodovina Kasaijevih olimpijskih nastopov sega na igre v Albertvillu leta 1992, na katerih je prvič kot samostojna država nastopila tudi Slovenija. Od takrat se zimzeleni Japonec, tako kot Slovenija, redno udeležuje ZOI. V tem času je osvojil tri kolajne, dve srebrni (ekipno iz Lillehammerja leta 1994 in posamezno na veliki napravi v Sočiju leta 2014) in bronasto (posamezno na srednji napravi leta 2014). Kot sam pravi, tiči preprost razlog, da še tekmuje, prav v tem: manjka mu olimpijsko zlato.

Od skoraj 3000 športnikov, ki bodo nastopili na tokratnih igrah v Južni Koreji, jih skoraj polovica ni bila rojena 9. februarja 1992, na dan, ko je svoj prvi olimpijski nastop opravil Kasai.

Nika Križnar PyeongChang 2018 Prvi trening Šport Na uvodu najboljša Križnarjeva
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.