Šport > Zimske olimpijske igre 2018
21274 ogledov

Odgovorni ignorirali Janusovo željo

goran janus Stanko Gruden/STA
"Lahko le priznamo, da smo si po koncu pošteno oddahnili," je dejal trener slovenskih skakalcev Goran Janus.

Predvidevanja po treningih, da Slovenci na srednji olimpijski skakalnici v Pyeongchangu ne bodo povsem pri vrhu, so se uresničila. Najboljši izid je z 12. mestom dosegel Peter Prevc, ki je bil po prvi seriji šele 24. Razplet tekme so krojile številne prekinitve zaradi vetra, skakalcem pa je dodatne preglavice povzročal hud mraz.

"Ne vem, kaj je bilo hujše, veter ali mraz. Ne spomnim se, da bi me kdaj tako zeblo. Ponavadi se potim tudi pri okrog 0 stopinjah Celzija, danes sem dol prišel z zmrznjenimi prsti. Nisem imel prostora, da bi se lahko ogrel, po drugi strani pa dresi niso narejeni za veter in mraz. Nisem si mislil, da me bo čakanje zgoraj zmedlo, a me je, padla je zbranost, prikradle so se napake in skok je bil slab," je po tekmi dejal Prevc, ki se je tako poslovil od naslova olimpijskega podprvaka iz Sočija.

"Skočil sem z jezo, več sem tvegal, imel sem pa tudi srečo z vetrom. Drug skok je predvsem pomiritev, obliž, tolažba, po njem bolj optimistično gledam naprej," je dodal Prevc.

Mini polet! Šport Usoda se je poigrala s Prevcem, pomagala ni niti odeja

Najboljši Slovenec po prvi seriji je bil Tilen Bartol na 12. mestu. V finalu je izgubil štiri mesta. "V drugi seriji bi lahko veliko pridobil in veliko izgubil. Ko sem videl, kako daleč je bila zelena črta, sem mislil, da bom izgubil več kot štiri mesta. Naredil sem napredek iz kvalifikacij in treningov, zato sem zadovoljen," je dejal Bartol.

V prvem skoku smo pri Petru zahtevali predskakalca, niso upoštevali naših želja. Čakanje je bilo mučno, tudi mene še nikoli ni tako zeblo.

Goran Janus

"Lahko le priznamo, da smo si po koncu pošteno oddahnili in to prav vsi. Mala skakalnica je za nami, zdaj se lahko ozremo proti veliki. Danes niti nisem razočaran, ampak sem jezen zaradi vsega, kar se je dogajalo. V prvem skoku smo pri Petru zahtevali predskakalca, niso upoštevali naših želja. Čakanje je bilo mučno, tudi mene še nikoli ni tako zeblo. To so olimpijske igre, na katerih se mora vse poklopiti, nam se danes ni, sem pa vesel za Petra, da je opravil takšen finalni skok, kar kaže, da ima nekaj v nogah za veliko skakalnico. Pohvalil bi tudi Tilna, Jernej je skakal slabo, Timi pa je pregorel v preveliki želji," pa je občutke po tekmi strnil Goran Janus.

Komentarjev 10
  • Janez_53 21:17 10.februar 2018.

    Brez izgovorov, fantje! Tudi druge je enako zeblo in marsikateri je moral čakati na boljše pogoje! Zahteva po predskakalcu bi pa še podaljšala čas zmrzovanja!!! Ne gre vam pač tako, kot smo vsi želeli, kar je bilo jasno že pred ...prikaži več nastopi na olimpiadi! In čemu sedaj iskati neumne izgovore? Če se ne motim, je Peter že pred časom okrivil smučke za slabe rezultate, pa se je z zamenjavo smuči pokazalo, da temu ni tako! Priznajte, da pač ne gre. To je čisto človeško.

Sorodne novice