Šport > Zimske olimpijske igre 2018
27168 ogledov

Srbi ogorčeni ob pogledu na svoje olimpijce

Epa
Otvoritvena slovesnost je razburila srbsko javnost.

Z otvoritveno slovesnostjo so se v petek uradno začele 23. zimske olimpijske igre v Pyeongchangu v Južni Koreji, katerih se je udeležilo 2920 športnikov iz 92 držav. Največji športni dogodek leta bo trajal od 9. do 25. februarja.

Pita Taufatofua Narodna noša Šport V PyeongChangu zmrzuje, on pa "zgoraj brez"

Olimpijskih iger so se udeležili tudi štirje srbski športniki, ki so v domovini dvignili veliko prahu s svojo opravo. Srbska javnost je namreč ogorčena, da so se njihovi športniki na slavnostni otvoritvi predstavili v barvah Rusije, in sicer v belo-modri-rdeči kombinaciji, namesto v zaporedju barv srbske zastave. 

"Srbska oprema je v barvah ruske zastave. Škandalozno," se glasi eden od zapisov na družbenih omrežjih, kjer je srbska javnost strogo obsodila blamažo domačega olimpijske komiteja, kateremu predseduje nekdanji selektor slovenske košarkarske reprezentance Božidar Maljković.

Srbsko zastavo je na otvoritvi iger nosila alpska smučarka Nevena Ignjatović. Poleg nje bodo Srbijo v Pyeongchangu zastopali še Marko Vukićević (alpsko smučanje), Marko Stevović (alpsko smučanje) in Damir Rastić (smučarski tek).

olimpijski ogenj PyeongChang Slovesno Šport Ogenj zagorel, igre uradno odprte

Oprava omenjene četverice je v srbskih medijih deležna ogromno pozornosti. "Zanimivo je, da se je srbska delegacija predstavila v ruskih barvah: beli - modri - rdeči in ne rdeči - modri - beli. Seveda, če gledamo od glave do pet, razen če so računali, da bodo naši olimpijci hodili po rokah," hudomušno piše Telegraf.rs.

Po debaklu so se oglasili tudi številni Rusi, ki se Srbom zahvaljujejo za "solidarnost". "Hvala, vi ste pravi bratje," jim spročajo.

Komentarjev 18
  • Žurnalček 00:13 11.februar 2018.

    Novinar , kje si našel ti primerjati tale raspored barv z Rusko zastavo , ko je pa ta raspored barv SLOVENSKI ! Ebate glupoga ! SLOVENSKI ! Če so pa Srbi fuknjen na Ruse , je pa to njihov problem ...prikaži več ! Ej Srbi predstavili ste se v barvah Slovenske zastave !

  • bonny 21:19 10.februar 2018.

    Srbska zastava..od spodaj navzgor. Najbrž je težko in hitro umazano imet spodnji del bele barve.

  • glicinija 17:44 10.februar 2018.

    lahko si razlagaš da so v barvi Slovenije ali barvi Slovaške

Sorodne novice