Šport > Zimske olimpijske igre 2018
532 ogledov

Zato uradna spletna stran ni bila dosegljiva

Hekerji heker napad kibernapad kripto kriptonapad Simbolična fotografija.
"Varnost gledalcev ali športnikov ni bila ogrožena," so zatrdili pri organizacijskem komiteju OI.

Neznani hekerji so v času slovesnosti ob odprtju zimskih olimpijskih iger v Pyeonchangu napadli strežnike prirediteljev. Napad je povzročil motnjo v osrednjem novinarskem središču, je danes sporočil organizacijski komite POCOG, ki je navajal informacije južnokorejske tiskovne agencije Yonhap.

Prireditelji so nato izključili strežnike, tako da spletna stran Pyeongchang 2018 od petka zvečer do polnoči v soboto po srednjeevropskem času ni bila dosegljiva. Zaradi zaprte spletne strani obiskovalci niso mogli natisniti rezerviranih vstopnic. Vzroki za hekerski napad zaenkrat niso znani.

Preiskava, s katero bodo poskušali ugotoviti, kdo stoji za napadom, bi lahko trajala več mesecev. Ryan Sherstobitoff, predstavnik podjetja McAfee, je za tamkajšnje medije povedal, da so bili napadi dobro organizirani in podprti z zajetnimi finančnimi sredstvi. 

Organizacijski komite OI je že sprožil uradno preiskavo. "Imeli smo nekaj težav, ki so vplivale na naše računalnike," je povedal eden od predstavnikov Sung Baik-You. "Opravičujemo se za nevšečnosti. Varnost gledalcev ali športnikov ni bila ogrožena," je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice