Šport > Zimske olimpijske igre 2018
814 ogledov

Shiffrin: Počutim se bolje, spet sem podobna sebi

mikaela shiffrin Epa
Ameriška smučarska zvezdnica je prebrodila krizo.

Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala v alpskem smučanju Američanka Mikaela Shiffrin si je po rahlem padcu v formi konec januarja vzela nekaj časa za počitek pred olimpijskimi nastopi v Pyeongchangu. Kot pravi, ji je počitek dobro del, tako da je spet "bolj podobna sebi", kar pa ne pomeni, da bo na igrah nastopila v vseh disciplinah.

Shiffrinova, ki je v letošnji sezoni v tehničnih disciplinah nizala zmage kot po tekočem traku, prvo zmago v svetovnem pokalu pa je osvojila tudi v smuku, je 28. januarja doživela za njo zelo neznačilen odstop na slalomu za svetovni pokal v Lenzerheideju. Že teden pred tem je odstopila v veleslalomu in superveleslalomu v Cortini d'Ampezzo.

"Odstop tri vratca pred koncem slaloma v Lenzerheideju je bil znak, da moram narediti korak nazaj," je novinarjem v Pyeongchangu povedala 22-letna smučarka, za katero bodo to druge olimpijske igre. Zato se je odločila izpustiti zadnje tri preizkušnje za svetovni pokal pred olimpijskimi igrami - paralelni slalom v Stockholmu in smuka v Garmisch-Partenkirchnu.

"V tem času sem se res dobro spočila, odpotovala v Pyeongchang in opravila nekaj treningov. Počutim se veliko bolje, veliko bolj podobna sebi." Kot dodaja, ji razmere na olimpijskih progah ustrezajo. "Kaže, da bo zelo zabavno tekmovati tu."

Njen prvi nastop v Pyeongchangu bo v veleslalomu v ponedeljek, dva dni kasneje bo nastopila še v njeni najljubši disciplini, slalomu, v katerem bo tudi branila olimpijski naslov izpred štirih let v Sočiju.

Kljub boljšemu počutju pa Američanka ni prepričana, da bo tekmovala tudi v hitrih disciplinah na olimpijskih igrah. "Želela bi si tekmovati v vseh disciplinah, a nisem prepričana, da imam dovolj moči za to," je še dodala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice