Šport > Zimske olimpijske igre 2018
1428 ogledov

Prva priložnost za slovensko medaljo

peter prevc
V Pyeongcgangu bodo danes podelili prve komplete medalj.

Na zimskih olimpijskih igrah v Južni Koreji, ki so jih uradno odprli v petek, se bodo danes za kolajne potegovali tudi slovenski športniki.

Slovenka skromna Šport Dočakali smo prvo olimpijsko prvakinjo!

Med končnimi odločitvami so smučarski skoki na srednji skakalnici, iz slovenskega tabora pa se jih bodo udeležili Jernej Damjan, Peter Prevc, Tilen Bartol in Timi Zajc. Po četrtkovih kvalifikacijah nihče od njih ni bil preveč zadovoljen, najboljši je bil Prevc na 14. mestu.

Pred smučarsko tekačico Manco Slabanja je preizkušnja v skiatlonu na 2 x 7,5 kilometra, medtem ko se bosta biatlonki Urška Poje in Anja Eržen preizkusili v sprinterski preizkušnji na 7,5 kilometra. Poleg tega bodo danes podelili medalje še v ženskem hitrostnem drsanju na 3000 metrov ter v moškem hitrostnem drsanju na kratkih progah na 1500 metrov.

Peter Prevc OI PyeongChang 2018 Srednja skakalnica Šport Vsi orli skozi kvalifikacijsko sito, a daleč od vrha

Letos je ob robu olimpijskih iger spet zaživel projekt Slovenska hiša, pri katerem Olimpijski komite Slovenije skupaj s partnerji združuje šport in gospodarstvo v tujini. Slovensko hišo so uredili v neposredni bližini gorske olimpijske vasi Alpensia in športnih prizorišč v smučarskih skokih, biatlonu, teku na smučeh in alpskih tehničnih disciplinah, odprli pa jo bodo nocoj. Že v petek sta v njej sprejem pripravila ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič in predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec.

jena todt Mož beseda Šport Zato je prvi mož Fie obiskal Slovensko hišo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice