Šport > Zimske olimpijske igre 2018
773 ogledov

Američani želijo tekmo s Slovenci izbrisati iz spomina

ameriška hokejska reprezentanca
Ameriški hokejisti šokanten poraz proti Sloveniji pripisujejo padcu koncentracije.

Slovenska hokejska reprezentanca je poskrbela za eno največjih presenečenj olimpijskih iger v Pyeongchangu, ko je na prvi tekmi hokejskega turnirja po preobratu premagala izbrano vrsto ZDA.

risi Šok za ZDA Šport Gooooooool! Muršak za zmago!

Američani so povedli z golom Briana O'Neilla, v nadaljevanju pa se je med strelce vpisal še Jordan Greenway, tako da so po dveh tretjinah tekme vodili z 2:0.

Slovenijo je v igro vrnil Blaž Gregorc, ki je dosegel prvi zadetek na olimpijskem turnirju, tik pred iztekom srečanja pa je za izenačenje poskrbel kapetan Jan Muršak. Nekdanji član Detroit Red Wings je v prvi minuti podaljška zadel še enkrat in poskrbel za zgodovinsko zmago Slovenijo.

"Če ne odigraš 60 minut, se znajdeš v položaju, kjer ti zmaga lahko uide," je povedal trener ameriške hokejske reprezentance Tony Granato.

Jan Muršak Twitter eksplodiral Šport Američani ne morejo verjeti

"Izid je res žalosten in to bomo morali preboleti. A kljub temu mi je naša ekipa zelo všeč. Sami ste videli, kako hitri smo in da znamo igrati. Naša težava je predvsem v obrambi. Vsi se privajamo na nov sistem. Ne dvomim, da bomo v nadaljevanu turnirja igrali bolje," pa je povedal napadalec Troy Terry.

Razmerje v strelih je bilo 36:25 v korist Američanov.

"Napadli so nas. Dve tretjini smo igrali vrhunski hokej. V tretji smo popustili, morda nam je zmanjkalo goriva. Izkoristili so priložnost. Mislim, da energija ni bila prava. Psihološko smo bili utrujeni. Brez izgovorov. Igrali smo po najboljših močeh. V zadnji tretjini so bili boljša ekipa, kar je na koncu zadostovalo za zmago." je povedal Granato in dodal: "Če bom o tem razmišljali naslednjih 36 ur, ne bomo priravljeni na naslednje tekme. Tekma s Slovenijo je preteklost."

jan muršak Slovenski junak Šport "Običajno nisem čustven, a res sem ponosen na fante"

Komentarjev 2
  • Žurnalček 16:56 15.februar 2018.

    Vemo , da bi je vi najrajši pozabili že dan prej kot pa je bila odigrana , samo morate se zavedati , da je MI NIKOLI NE BOMO POZABILI !!!!

  • chicar 13:13 15.februar 2018.

    Pošteno lahko povemo, da so z vsem spoštovanjem sprejeli svoj poraz in nadigravanje slovenske reprezentance. To samo pokaže v kakšnem športnem duhu se gibajo določeni tekmovalci. Če bi se to zgodilo Francozom ali Srbom bi bilo krivo verjetno vsaj 30-55 ...prikaži več drugih faktorjev, kot pa njihova nepripravljenost in nekonkurenčnost, ker je Slovenija enostavno boljša. Bravo naši, čestitke amerom.