Šport > Zimske olimpijske igre 2018
35731 ogledov

Košir: Svojih otrok ne bi dal tem živalim, da jih uničijo

Žan Košir Epa
Dobitnik bronaste kolajne v PyeongChangu ni v najboljših odnosih ne z zvezo ne z nekaterimi institucijami.

Deskar Žan Košir, ki je v Pyeongchangu osvojil bronasto kolajno, se dobro zaveda, da bo zdaj tarča zanimanja slovenske javnosti in tudi raznih vodstvenih struktur, ki ga bodo želele imeti za reklamo. Dobre izkušnje s tem je dobil že po igrah v Sočiju, a odkrito priznava, da mu do teh sprejemov ni veliko.

"Če sem čisto pošten, jaz se bom poskušal izogniti čim več sprejemom in slikanj z medaljo, tega imam že dovolj. Po Sočiju je bilo tega preveč, ko sem potreboval pomoč, pa ni bilo nikogar, ki bi mi pomagal. Jaz bom kolajno lepo doma spravil, si jo ogledoval in užival. Nimam ničesar od tega, če se z izmučenim telesom razkazujem, smejem in sem simpatičen. Dan za dnem jaz tega nisem zmožen, želim si samo počitka. Mogoče enkrat na teden, toda to, kar se je dogajalo po prejšnjih olimpijskih igrah, se ne bo ponovilo," je prepričan Košir, ki letos namerava nastopiti še na dveh tekmah svetovnega pokala.

Komentar Šport Uvrstitve na ZOI tudi razlog za skrb

Košir ni v dobrih odnosih ne s svojo krovno zvezo, ne z nekaterimi drugimi institucijami, ki so ga v težkih časih pustile na cedilu.

"Vsi sodelujoči v vodstvenih strukturah oziroma v nekih finančnih institucijah, ki nam športnikom pomagajo, se bodo morali enkrat odločiti, ali je to postal le še posel in bodo imeli na sprejemih le zmagovalce ali bo njihova slika malo širša. Menim, da nekoga, ki je šampion, čez noč ne smeš kar odpisati. Največjo pomoč potrebuješ, ko si šibak. Jaz danes sočustvujem s tistimi, ki jim ni uspelo doseči določenih ciljev. Vsako smolo doživljam čustveno, to očem javnosti ostaja skrito. Jaz svojih otrok ne bi dajal tem živalim, da jih na koncu uničijo," je kritičen deskar.

žan košir Merjenje časa Šport Košir s prstom pokazal na FIS: "Kaže se velika nesposobnost" žan košir Razkrili podrobnosti Šport OKS ovrgel vse dokaze v prid Žanu Koširju

Komentarjev 13
  • blueone 23:22 25.februar 2018.

    Olimpijska medalja je le olimpijska medalja in nima jo vsak. Žan, čestitke za uspeh!

  • smejka 21:54 25.februar 2018.

    Žan, pravilno, podpiram.

  • Kabir 16:20 25.februar 2018.

    Bebo2 Tvoj nick nakazuje tvoj način razmišljanja. Prakse in izkušenj verjetno nimaš ker drugače se nebi odzval s takim komentarjen. Ta mladenič je prav prijeten tip spoznaj ga v živo pa boš drugačnega mnenja .....ja pa ne obremnjuj se s ...prikaži več tem kaj on je bolj je primerno da vidiš kaj si ti in na kakšen način deluješ.

Sorodne novice