Šport > Zimske olimpijske igre 2018
4779 ogledov

Košir s prstom pokazal na FIS: "Kaže se velika nesposobnost"

žan košir Stanko Gruden/STA Kljub polemiki je bilo razpoloženje v slovenskem taboru zelo dobro.
Bronasti slovenski deskar se je sprijaznil s svojo usodo.

Žan Košir je sprejel izid spornega polfinala v paralelnem veleslalomu, ki ga je izgubil v samem cilju, ker je južnokorejski nasprotnik segel z roko nižje in tako hitreje ustavil uro, čeprav je Slovenec ciljno črto prečkal pred njim. Opozarja pa na nedorečenost pri merjenju časa v svojem športu.

žan košir Razkrili podrobnosti Šport OKS ovrgel vse dokaze v prid Žanu Koširju

"Ne da se plošče obrniti nazaj, zdaj lahko samo naredimo določene zaključke," je povedal 33-letni Košir, ki pravi, da se je danes o merjenju časa v deskanju "naučil nekaj novega".

Po javni polemiki o tem, ali je bil Košir v polfinalu proti domačinu Lee Sanghoju oškodovan, saj so posnetki pokazali, da je črto prečkal prvi, se je danes že oglasil Olimpijski komite Slovenije s pojasnilom, da v deskanju ni fotofiniša, tako da je merodajen čas, ki se določi s presekom laserskega snopa merilne naprave.

žan košir Očitno oškodovan Šport "V športu se kaj takšnega ne bi smelo zgoditi"

Na merilni napravi v cilju sta sicer dve merilni celici, A in B, merodajna pa je prva, ki je postavljena nižje, so še pojasnili v OKS. Snop te je Lee presekal prvi, ker je imel v izteku nižje iztegnjeno roko.

Košir je povedal, da je to tudi zanj nekaj novega: "Zdaj vemo, da sta celica A in celica B in da celica A šteje več in je nižje."

To se Koširju zdi sporno, saj meni, da gre za nedorečenost pri merjenju časa. "Dajmo nekaj konkretnega upoštevati, ali nogo ali pač tako, kot se stegneš. Ne bom zdaj ciljal celice v izteku," je povedal.

žan košir Polemika Šport Košir: Počutil sem se kot budalo

"Mislim, da tukaj kaže na veliko nesposobnost celega Fisa," je ocenil Košir, ki še meni, da ni bilo nobene potrebe za odločitev, s katero je Mednarodna smučarska zveza prestavila kvalifikacije za današnjo tekmo s četrtka na soboto.

 | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice