Šport > Zimske olimpijske igre 2018
878 ogledov

"Fak in Velepec sta za skupaj, o tem nima smisla več govoriti"

jakov fak Epa
Slovenski biatlonski tabor z olimpijskih iger odhaja zadovoljen.

Jakov Fak je na individualni tekmi osvojil srebrno kolajno, od drugih pa kaj večjega ni bilo pričakovati, glavni trener reprezentance Tomaš Kos tudi na njihove nastope nima večjih pripomb.

Mladi Mitja Drinovec, Miha Dovžan, Lenart Oblak, Anja Eržen in Urška Poje so se v Pyeongchangu zagotovo nekaj naučili, nekaj več bi lahko dosegel le izkušeni Klemen Bauer, ki pa dobre tekaške forme ni dopolnil z dobrim streljanjem.

"Tisti cilj, ki smo si ga zastavili, smo izpolnili. Jakov je osvojil kolajno, mnogi od favoritov je niso. Prvi tekmi mu nista uspeli, a ni bilo nobene nervoze. Vsi smo vedeli, kakšnega kova je, vedeli smo, v kakšnem stanju in razpoloženju je, vedeli smo, da zna v pravem času vse odmisliti in se zbrati," je dejal Kos, ki je prepričan, da se je Fak pravilno odločil, ko se je po lanski sezoni zapustil treninge ekipe in se vrnil pod okrilje Uroša Velepca.

jakov fak | Avtor: Epa Epa

"Vrhunski tekmovalci so nekaj posebnega, zato tudi so vrhunski, zato so tam, kjer so. Da je bila njegova odločitev pravilna, da sta Jaka in Uroš za skupaj, dokazuje kolajna, zato o tem nima smisla še kaj govoriti," meni glavni trener.

Kos nima česa očitati tudi drugim reprezentantom, tudi Bauerju, ki sicer vrhunskih rezultatov ni zabeležil, to pa predvsem zaradi streljanja, ki ostaja njegova rak rana. "On ima težave streljanjem že od začetka kariere, vedno mu do odličnega rezultata zmanjka en strel. Delamo na tem, da se mu to ne dogaja, a se mu vseeno. Tudi z drugimi, ki so nabirali izkušnje, sem zadovoljen. Pojetova je na primer kot mladinka dosegla svojo najboljšo uvrstitev v karieri prav na olimpijskih igrah, Anja Eržen je imela nekaj smole z boleznijo, Oblak je v štafeti zelo dobro zamenjal Faka, solidna sta bila tudi preostala mlada fanta," je z oceno prav dobro svoje varovance ocenil Čeh.

Klemen Bauer | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA

Kos je prepričan, da bosta Fak in Bauer nastopila tudi na naslednjih igrah, kjer naj bi bila slovenska reprezentanca še močnejša. "Jaka in Klemen še nista tako stara, da ne bi počakala še na ene olimpijske igre. Prihajajo tudi mladi, verjamem, da tudi dekleta. Starejše je težko nadomestiti, za Anjo in Urško je luknja, a letos imamo po dolgem času mladinsko reprezentanco. Verjamem, da se Sloveniji v biatlonu obetajo še boljši časi," je upanje izrazil Kos, ki še ne ve, ali bo v boju za boljšo prihodnost sodeloval tudi sam, saj mu poteče pogodbe: "O pogodbi ne bom zdaj nič govoril. Lahko le rečem, da ne vem, ali bom ostal, drugega pa ne."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice