Šport > Zimske olimpijske igre 2018
811 ogledov

Dvakrat zlata v dveh različnih športih

ester ledecka Epa Deskarka je senzacionalno slavila na superveleslalomu.
Vsestranska Čehinja je v Pyeongchangu spisala neverjetno zgodbo.

Čehinja Ester Ledecka se je na zimskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu povzpela še na najvišjo stopničko na tekmi paralelnega veleslaloma. To je že njena druga zlata medalja na letošnjih olimpijskih igrah, vsestranska športnica je namreč pred slabim tednom dni presenetila svet alpskega smučanja in slavila na superveleslalomski preizkušnji.

Ledecka je v napeti finalni vožnji slavila pred Nemko Selino Jörg. Tudi bronasta medalja je šla v Nemčijo, priborila si jo je Ramona Theresia Hofmeister.

ester ledecka | Avtor: Profimedia Profimedia

Današnja zmaga Čehinje sicer ni bila presenečenje, saj je Ledecka veljala za favoritinjo v tej disciplini. Za veliko večji šok je poskrbela pred slabim tednom dni, ko se je povzpela na superveleslalomski Olimp. Zmago je odnesla branilki naslova Anni Veith.

žan košir Medalja! Šport Fak ni več osamljen, Košir ponovil uspeh iz Sočija

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je Ledecka na smuči stopila z dvema letoma, pri petih letih še na desko. Čehinja je tekmovala v tekmah svetovnega pokala tako v alpskem smučanju kot deskanju, a v alpskem smučanju pred Pyeongchangom vidnejših rezultatov ni dosegla.

Slovenska deskarka Gloria Kotnik je na današnji preizkušnji izpadla proti poznejši polfinalistki ruski deskarki Aleni Zavarzini in osvojila 15. mesto.

rok marguč Jezen Šport Marguč oddrvel mimo novinarjev

OI 2018, paralelni veleslalom (Ž), izidi:

ZLATO: Ester Ledecka (Češ)
SREBRO: Selina Jörg (Nem)
BRON: Ramona Hofmeister (Nem)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice