Šport > Zimske olimpijske igre 2018
3625 ogledov

Marguč oddrvel mimo novinarjev

žan košir Stanko Gruden/STA
V osmino finala sta ste uvrstila dva slovenska deskarja na snegu.

Deskarja Žan Košir z drugim in Tim Mastnak s 16. izidom kvalifikacij sta se prebila v osmino finala paralelnega veleslaloma na olimpijskih igrah v Pyeongchangu. Za mesto in stotinko je bil prekratek Rok Marguč na 17. mestu. Že pred njima je s 15. časom kvalifikacij uspelo tudi Gloriji Kotnik.

Najhitrejši v kvalifikacijah je bil srebrni iz Sočija 2014 in vodilni v svetovnem pokalu Švicar Nevin Galmarini, ki se bo v prvem izločilnem boju pomeril z Mastnakom. Nasprotnik Koširja, ki je v Sočiju osvojil kolajno v slalomu in veleslalomu, bo Kim Sang-kyum iz Južne Koreje.

"To so olimpijske igre in seveda je bilo čutiti napetost v nogah. A v drugi vožnji sem našel linijo, ki je tudi vzpodbudna napoved za finale," je po kvalifikacijah za TV Slovenija povedal 33-letni Košir.

rok marguč | Avtor: Epa Epa

Marguč je bil po svojih vožnjah tako razočaran, da je oddrvel mimo novinarjev, zato pa se je toliko rajši pri njih ustavil Mastnak. "Očitno je res, da se ti v življenju vse vrne. Kolikokrat sem jaz na tak način ostal brez finala, tokrat pa me je obdarila sreča. Prva vožnja mi ni uspela, a se nisem predal, v drugi sem pokazal vse svoje znanje. Prvotni cilj sem izpolnil, zdaj se tekma šele začenja. Čeprav je bil Galmarini najhitrejši, ni nepremagljiv. Zdi se mi dosti boljše, da se bom pomeril z njim kot pa s Koširjem, ki se mi zdi izredno dober. Bolje, da se z njim pomerim v finalu," je optimistično razpoložen Celjan.

Že pred tem je Gloria Kotnik v ženski konkurenci dosegla 15. čas. V izločilnih dvobojih bo v osmini finala njena tekmica drugouvrščena iz kvalifikaciji Rusinja Aljona Zavarzina. V kvalifikacijah je bila prepričljivo najboljša Čehinja Ester Ledecka, ki ima na igrah že zlato kolajno iz superveleslalomu v alpskem smučanju, tudi v letošnjem svetovnem pokalu pa je bila v tej disciplini le enkrat premagana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice