Šport > Zimske olimpijske igre 2018
10388 ogledov

Hrvate skrbi, da se bo ponovil primer Fak

Krešimir Crnković
Na Hrvaškem imajo težave zaradi spora v taboru smučarjev tekačev.

Hrvaško olimpijsko reprezentanco, ki se v Južni Koreji ne more pohvaliti z vidnejšim rezultatom, je pretresel še spor v taboru smučarjev tekačev. Krešimir Crnković, sicer biatlonec, je želel nastopiti še na zadnji tekaški tekmi na 50 km klasično, a je ostal brez priprave smuči. 

Glavni trener reprezentance Zoran Skender je namreč že zapustil olimpijske igre, ob tem pa je Crnković ostal brez servisa. Vse skupaj se je začelo v sredo, ko so Hrvatje odpovedali nastop na ženski ekipni tekmi. "Zaradi bolezni Vedrane Malec, ki traja pet, šest dni, smo prisiljeni odpovedati nastop v ekipnem sprintu," je takrat dejal Skender. Za ekipni tek sta potrebni vsaj dve tekmovalki, ob bolezni Vedrane Malec pa je brez nastopa tako ostala tudi druga hrvaška tekačica na teh igrah Gabrijela Skender, hči glavnega trenerja.

"Malec naj nastop ne bi odpovedala le zaradi bolezni," so zapisali na gol.hr. Vedrana Malec tako kot Slovenka Vesna Fabjan sicer že nekaj časa trenira pod vodstvom Slovenca Marka Gracerja, servis smuči zanjo in Crnkovića pa so na olimpijskih igrah opravljali v slovenskem taboru. Ta je z nastopi v smučarskem teku že zaključil.

"Ta zgodba bi lahko (ali pa je že) prerastla v škandal s katerim se bodo morali ukvarjati v Hrvaški smučarski zvezi. Upamo, da se ne bo ponovil 'primer Fak', ki je pred kratkim znova napadel ljudi v biatlonski zvezi," so še zapisali na gol.hr, o težavah v nordijski izbrani vrsti pa so se razpisali tudi ostali mediji.

Za zaplet naj bi bilo krivo tudi dejstvo, da je Crnković na ZOI odpotoval v kvoti smučarjev tekačev, čeprav je biatlonec, s tem pa je mesto odvzel prav sinu glavnega trenerja nordijske reprezentance. V Crnkovićevem taboru pravijo, da je kljub dejstvu, da gre za biatlonca, tekmovalec z uvrstitvijo v Pyeongchang sicer dokazal, da je najboljši v teku na smučeh na Hrvaškem, a se mu je nato zgodila krivica in ni imel enakih pogojev kot ostali.

V teku na 15 km prosto je Crnković osvojil 47. mesto v konkurenci 116 tekmovalcev, v skiatlonu pa je bil 23-letnik 53.

Komentarjev 1
  • alen04 10:21 23.februar 2018.

    Vsi gredo/mo na boljše, logično.