Šport > Zimske olimpijske igre 2018
24986 ogledov

Slovenki grozi kazen Fis-a

maruša ferk Stanko Gruden/STA Ferkova po pravilih Fis-a ne bi smela nadaljevati z vožnjo.
Maruša Ferk je v finalu olimpijske kombinacije kršila pravila Mednarodne smučarske zveze (Fis).

Slovenska alpska smučarka Maruša Ferk je imela po prvem delu olimpijske kombinacije odlično peto izhodišče, nato pa je na slalomu naredila napako in odstopila.

Čeprav je zajela količek, je nadaljevala z vožnjo in v cilj prismučala z 1,84 sekunde zaostanka za tedaj vodilno Mikaelo Shiffrin. Rezultat ni obveljal in Ferkova je bila naknadno diskvalificirana.

Po pravilih krovne smučarske organizacijev primeru tovrstne napake tekmovalec oziroma tekmovalka ne sme nadaljevati v vožnjo. "Če tekmovalec/-ka zgreši vrata, ne sme smučati naprej," se glasi člen 614.2.2. 

V primeru kršitve so predvidene sankcije, o katerih odloča pristojna komisija. Kazen, praviloma finančna, sledi v primeru "da tekmovalec/-ka nadaljuje z vožnjo, potem ko napačno prečka vrata, se popolnoma ustavi ali krši pravila o izgubi smučke." (člen 628.8).

maruša ferk Obliž za Shiffrinovo Šport Ferkovi se je izmuznila življenjska priložnost

Ferkova je v prvem odzivu za RTV Slovenijo zatrdila, da ni bila povsem prepričana, ali je res zajela vratca. "Nisem točno vedela, ali sem odstopila. Včasih mi na trening tako čudno potegne smučko, pa v resnici sploh ne zataknem. Mislila sem, da me je količek tako čudno udaril. Dvomila sem, vendar sem šla do cilja," je dejala.

Zdaj je na potezi Mednarodna smučarska zveza (Fis).

marcel hirscher Slovenska ničla Šport Kristoffersen se tolče po glavi, odstop obeh favoritov lindsey vonn Naval čustev Šport Vonnova: Želim si, da bi lahko nadaljevala

Komentarjev 5
  • matermila 13:42 22.februar 2018.

    Poln kufer jih že imam vseh skup.Sami izgovori.160 članska odprava v Korejo,pa ena sama medalja,ki nam jo je pridelal Hrvat.Sramota.

Sorodne novice