Šport > Zimske olimpijske igre 2018
1643 ogledov

"Še sam ne vem, kaj sem storil"

žan kranjec Žan Kranjec
Slovenija je ostala brez uvrstitve na moškem slalomu v Pyeongchangu.

V prvi vožnji olimpijskega slaloma sta odstopila tako Štefan Hadalin kot Žan Kranjec. "Proge sem se lotil dobro, odločno, sproščeno, tako kot je treba, zato si nimam česa očitati," je povedal Hadalin in poudaril, da je imel pred napako soliden vmesni čas.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

"Med tistimi, ki so imele podobne startne številke, sem bil drugi najboljši, hitrejši je bil le Šved, ki je prišel na deseto mesto, pri drugem vmesnem času je bil desetinko hitrejši. Zdaj moram analizirati vožnjo, videti, zakaj sem zajahal količek, da napake naslednjič ne bom ponovil," je dodal Hadalin. Slovenski smučar z odstopom ni razveselil družine, ki ga je nenapovedano prišla spodbujati v Pyeongchang.

marcel hirscher Slovenska ničla Šport Kristoffersen se tolče po glavi, odstop obeh favoritov

Tudi Kranjec je bil dobro na poti, da si zagotovi nastop v finalni vožnji, na koncu pa se je moral sprijazniti z enako usodo kot njegov rojak. "To kar sem odvozil, je bil eden mojih boljših slalomov v letošnji sezoni. Že na treningih sem imel dobre občutke, sem pa jezen, ker mi spet ni uspelo sestaviti cele dobre slalomske tekme," je povedal Kranjec, ki je s četrtim mestom na veleslalomu poskrbel za najboljšo moško uvrstitev v Pyeongchangu.

"Zagotovo nisem pričakoval rezultata kot v veleslalomu, želel sem si le dobrega smučanja in da tekmo dokončam. Žal je nisem, še sam ne vem, kaj sem storil narobe. Ne vem, ali nisem izbral prave linije, ali mi je padla zbranost. Na tem mestu drugi niso imeli težav, očitno nisem še na ravni, da bi lahko slalomsko progo zvozil brez napak," je dodal 25-letnik.

Alpske smučarje in smučarke v Pyeongchangu čaka samo še mešana ekipna tekma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice