Šport > Zimske olimpijske igre 2018
1875 ogledov

Vonnova: Želim si, da bi lahko nadaljevala

lindsey vonn Epa Vonnova se zaveda, da so bile to njene zadnje olimpijske igre.
Ameriško zvezdnico so po koncu smukaške tekme premagale solze.

Lindsey Vonn je na smuku v Pyeongchangu ostala brez tako želene zlate olimpijske kolajne. Zmage se je veselila Italijanka Sofia Goggia, srebro pa je osvojila Norvežanka Ragnhild Mowinckel. Ameriška veteranka, ki bo letos dopolnila 34 let, se je v svoji paradni disciplini morala zadovoljiti z bronom.

Sofia Goggia Smuk Šport Le desetinka preprečila še eno senzacijo

Vonnova si je v Pyeongchangu močno želela zmage, s katero bi počastila pokojnega dedka. "Želim si, da bi bila dobra zanj. Zelo ga pogrešam. Zmagala bom zanj," je napovedala pred začetkom olimpijskih iger v Južni Koreji.

Želja se ji ni uresničila, kljub temu je bila s svojim nastopom zadovoljna. "Dala sem vse od sebe. Močno sem se trudila in res sem garala," je za NBC povedala smukaška olimpijska prvakinja iz Vancouvra (2010).

"Težko ostanem ravnodušna. še posebej zaradi dedka. Zelo sem si želela zmagati zanj. Vseeno mislim, da je ponosen name. Moja družina se nikoli ne preda, tudi jaz se nikoli nisem. Ponosna sem na to medaljo," je dodala 33-letnica.

 | Avtor: Epa Epa

Za Vonnovo so bile to zadnje olimpijske igre, kar je s solzami v očeh namignila že v cilji areni. Solze so jo premagale tudi med podelitvijo. "To je moj zadnji olimpijski smuk. Želim si, da bi lahko nadaljevala. Neizmerno uživam, rada imam to, kar počnem. Moje telo ne bo zdržalo še naslednja štiri leta. Ponosna sem. Ponosna, da sem tekmovala za mojo državo. Ponosna, da sem dala vse od sebe," je dodala.

Vonnova je s 33 leti postala najstarejša dobitnica olimpijske kolajne. Zadnjo priložnost za drugo odličje v Pyeongchangu bo imela v kombinaciji. 

Američanka je že zdaj najuspešnejša alpska smučarka vseh časov, pred koncem kariere pa si želi izpolniti še en zastavljeni cilj, tj. rekord 86 zmag na tekmah za svetovni pokal v last Šveda Ingemarja Stenmarka. Letos se je štirikrat povzpela na najvišjo stopničko, trenutno pa je pri 81 zmagah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice