Šport > Zimske olimpijske igre 2018
14195 ogledov

Kaj bo na tole porekel Kim Jong Un?

Jong Kwang-bom Reševalni pas/Twitter
Severnokorejski drsalec je osramotil svojo državo.

Hitrostnemu drsalcu Jongu Kwang-bomu olimpijski nastop v Pyeongchangu ne bo ostal v najlepšem spominu. 16-letnik je namreč v tekmi na 500 metrov padel že po nekaj trenutkih in z roko poskusil, vsaj tako se je zdelo, zrušiti japonskega rivala Keitaja Watanabeja. Poteza je bila precej tvegana, saj bi lahko ostal brez kakšnega prsta.

Watanabe se je uspel zadržati na nogah, vendar so start kljubu temu ponovili. Kwang-bom se je tudi v drugem poskusu zapletel z Japoncem in kmalu pristal ob ogradi.

Jong Kwang-bom | Avtor: Profimedia Profimedia

Severnokorejec po debaklu ni bil na voljo za pogovor z novinarji, so pa svoje mnenje o incidentu delili v japonskem taboru. "Verjamem, da ni bilo namerno. Njegova roka je bila v bližini moje drsalke," je enemu najmlajših olimpijcev v bran stopil Watanabe.

Podobno je razmišljal tudi njegov trener. "Težko je presojati o njegovi nameri. Ne vem, če je poskušal zgrabiti drsalko ali se je samo refleksno želel nečesa oprijeti. Mislim, da je šlo prej za refleks kot nameren poskus, da bi ga zrušil," je dejal Jonathan Guilmette.

Komentarjev 4
Sorodne novice