Šport > Zimske olimpijske igre 2018
115 ogledov

Slovenci pet minut za zmagovalci

Klemen Bauer Stanko Gruden/STA
Končane so tudi biatlonske preizkušnje, ki so Sloveniji prinesle srebrno kolajno.

Švedski biatlonci so na olimpijskih igrah v Pyeongchangu osvojili zlato kolajno v štafeti na 4 x 7,5 kilometra. Srebro so osvojili Norvežani, bron pa Nemci. Slovenci Miha Dvožan, Klemen Bauer, Mitja Drinovec in Lenart Oblak so bili deseti.

Švedi Peppe Fleming, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson in Fredrik Lindström so se na cilju veselili s prednostjo 55,5 sekunde pred Norvežani, Nemci so zaostali 2:07,1 minute. Slovenska reprezentanca, ki je bila brez Jakova Faka, ta je nastop odpovedal zaradi utrujenosti, je bila od zmagovalcev počasnejša 5:00,8 minute.

Jakov Fak Srebro Šport Fak! Kolajna za Slovenijo

Švedska je preizkušnjo končala s sedmimi popravami, Norveška z enim kazenskim krogom in 12 popravami, Nemčija pa s tremi kazenskimi krogi in 10 popravami. Slovenija je končala z enim kazenskim krogom in 10 popravami.

Norveška je sicer ostala brez zlate medalje, ko si je Emil Hegle Svedsen na zadnjem strelskem postanku "privoščil" kazenski krog. Nemčija je na biatlonskih preizkušnjah osvojila rekordno sedmo medaljo.

Švedsko je do olimpijskega naslova pospremil tudi kralj Karl XVI Gustav. Švedi so sicer glavno biatlonsko presenečenje iger v Pyeongchangu, saj je zlato osvojila Hanna Oeberg na 15-kilometrski tekmi, srebro pa sta osvojila ženska štafeta in Samuelsson na 20-kilometrski preizkušnji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.