Šport > Zimske olimpijske igre 2018
4408 ogledov

Tudi Drinovec pomagal Faku do srebra

Jakov Fak Stanko Gruden/STA
Jakov Fak se je po kolajni zahvalil prav vsem.

"V zadnjem letu je bilo zelo težko, bilo je veliko pogovorov. Ta kolajna je nagrada za celotno delo. Moje, Uroševo (trener Velepec, op.p.), trenerjev, sevisa. Hvala tudi Mitji, ki me je potegnil na zadnjem spustu in mi dodal še nekaj potrebne hitrosti. Zahvalil bi se mu še javno. Hvala vsem, ne bi rad koga pozabil. Upam, da so se vsi tisti, ki so sodelovali z mano, našli v teh besedah," je po tekmi za nacionalno televizijo povedal srebrni Jakov Fak. 

Ta na zmagovalnem odru, kjer so jim tokrat podelili le rože, svečanost ob podelitvi kolajn bo naslednji dan, ni potočil solz, drugače pa je bilo z zmagovalcem Johannes Thingnes Bøjem. "Morda sem zdaj že bolj izkušen, sem tudi malce strarejši," je o čustvenem trenutku dejal Fak.

Jakov Fak Srebro Šport Fak! Kolajna za Slovenijo

Za Norvežanom, ki je zaradi dveh zgrešenih strelov sicer dobil dve minuti časovnega pribitka, je sicer zaostal le za 5,5 sekunde, a ga to ne moti. "Danes je bil moj nastop pač vreden toliko. Nič mi ni žal. Toliko sem bil pač sposoben v tem trenutku. Dal sem vse od sebe," pravi Fak, ki so mu tokrat na roko bolj šle tudi razmere na tekmovališču. "Danes je bilo končno zame in moje telo udobno," je dejal biatlonec, ki je zaradi ozeblin že skoraj ostal brez prsta.

Jakov Fak | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA

"Prvi tekmi ga nista potrli. Vedel je, da je v dobri tekaški formi in ni obupal, potrebno je bilo le ustreliti štiri ničle. Bil sem miren. Če je prej kdaj diplomiral, je zdaj doktoriral," je nastop svojega izbranca pospremil njegov trener Velepec, ki je sicer tudi glavni mož stroke v ukrajinski ženski reprezentanci.

jakov fak Odzivi Šport "Jakov Fak! Najljubši Hrvat vseh Slovencev!"

"Razmere mu prej preprosto zaradi mrazu in vetra niso bile naklonjene. Preprosto ni imel pravega občutka v roki, težko pa je streljati brez pravega občutka. Na prejšnjih tekmah ni šlo za njegove napake, ampak so bili zgrešeni streli posledica razmer," je za nacionalko še povedal Velepec.

Komentarjev 3
  • Žvižgač 17:15 15.februar 2018.

    Kapo dol, bravo Fak, privoščim ti iz srca kolajno, ki si jo prigaral s trdim delom, kljub vsem zdravstvenim težavam. Čestitke in še veliko uspehov ti želim.

  • mižimaži 16:49 15.februar 2018.

    Kje pa so zdej vse tiste pichkice ki so v izboru zastavonoše pljuvali po NAŠEM Jakovu ??? Marš golazen...poskrijte se v svoje sive podganje luknje...

  • Žurnalček 16:35 15.februar 2018.

    Evo kdo nam bo nosil zastavo , boljšega tako ne bo !! Hvala Fak !