Šport > Zimske olimpijske igre 2018
350 ogledov

Jakov Fak: To ni konec, še bodo priložnosti

Jakov Fak
Jakov Fak je bil po 23. mestu v sprintu hitro z mislimi pri naslednjih tekmah.

"Načeloma sem tekaško napredoval od zadnjih tekem v svetovnem pokalu, žal pa na strelišču nisem bil stoodstoten. To je bil največji minus današnje tekme," je bila prva ocena Jakova Faka po sprintu.

"Bilo je težko, ampak sem poskušal narediti svoj maksimum. To je bilo to za danes, ko povlečemo črto, je bilo toliko boljših od mene in to je bilo to. Ti, ki so spredaj, so streljali ničle. Ni jih bilo veliko, a to je biatlon. Treba je dobro odteči in odstreljati, upoštevati je treba oba segmenta. Danes nihče od teh, ki so med prvimi tremi, ni bil favorit."

"Nisem še tam, kjer sem želel biti. A izpad treninga manjka, pripravil sem se maksimalno, kar sem lahko. Ni pa to konec, bo še kakšna priložnost na olimpijskih igrah. Na zasledovanju bo težko, kakšnih 55 sekund zaostanka imam, a glede na to, da favoriti niso spredaj, bo zelo zahtevno že od začetka. Kot športnik ne smem biti razočaran, ker je jutri nov dan," je še dejal Fak in pohvalil serviserje, ki so v zahtevnih razmerah dobro pripravili smuči.

Tako kot Fak je bil dvakrat na strelišču nenatančen tudi Klemen Bauer. V ležečem položaju je zadel pet strelov, nato pa dvakrat zgrešil stoje. "Začel sem zelo obetavno, v skladu z načrtom, ki sem si ga zadal. Strelski postanek sem opravil dobro, tudi časi so bili dobri, stoje pa sta se zgodili dve napakici, ki sta pomenili dve zgrešeni tarči. To pa vemo, kaj pomeni. Žal mi je predvsem teh dveh napak," je po tekmi razmišljal Bauer, ki je zasedel 26. mesto.

"Veter malo kroji samo streljanje, med tekmo se je danes nekoliko umiril, kar sem leže izkoristil. Črpati bo potrebno iz dobrih občutkov danes med tekmo. Danes sem se dobro počutil, vedel sem, da je to blizu mojega maksimuma. A v športu se hitro obrne, en strel, dva strela, pa se znajdeš zadaj," je še dejal Bauer.

Miha Dovžan je prav tako pustil dve nepokriti tarči, to je bilo dovolj za 53. mesto, kar je še zadoščalo za nastop na zasledovalni tekmi, ko se bo 60 najboljših pomerilo še enkrat. V ozadju in brez te tekme ostal Mitja Drinovec, ki je bil 72., zgrešil je trikrat.

Novi olimpijski prvak Arnd Peiffer bo pred Fakom startal s 55,4 sekundami prednosti, Bauer je zaostal 57,6 sekunde.

Komentarjev 1
  • Timotejka 19:14 11.februar 2018.

    Glede na nesramnosti vseh nacionalistov (rdečih, belih in črnih) ima Jakov Fak čisto prav, če se zgleduje po Fernandu Alonsu iz f1. Ker, da se tako spravijo na njega, samo zato, ker je Hrvat pa res ni lepo od njih. ...prikaži več. Hrvati so nam sorodni narod, so kristjani kot mi in imajo podobno kulturo kot je naša.