Šport > Zimske olimpijske igre 2018
15471 ogledov

"Kondoma nisem niti videl. To je čudno!"

drsanje Epa
"Bi pričakovali kaj drugega?" sprašuje ameriški sankač.

Organizatorji olimpijskih iger so za 2925 šortnikov in športnic, ki nastopajo na zimskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu pripravili 110 tisoč kondomov, 10.000 več kot v Sočiju. 

"Stvari se zgodijo. Kaj pa naj bi se zgodilo, ko imate na enem mestu privlačne športnike in športnice v tesnih dresih? Seveda, da se bo nekaj zgodilo. Bi pričakovali kaj drugega?" je dejal ameriški sankač John Daly. Ta in ostali ameriški športniki so o obšportnih aktivnostih v olimpijski vasi spregovorili za Cosmopolitan.

Podobno je razmišljala tudi umetnostna drsalka Madison Hubbell: "Imate gručo ljudi v dvajsetih in tridesetih letih, ki dobro izgledajo in nimajo kam oditi. Sigurno bo nekaj kemije."

Na enega športnika pride 37,6 kondoma, povprečno pa naj bi olimpijci na olimpijskih igrah preživeli 12 dni. Nekateri jih verjetno rabijo več, drugi nekoliko manj. "Kar se zgodi v olimpijski vasi, ostane v olimpijski vasi," se je pošalil paraolimpijec Rico Roman.

"Hm. Dobili smo veliko kondomov, kaj pa naj drugega počnemo z njimi?" pravi hitrostni drsalec Joey Mantia. "Saj so to zimske olimpijske igre. Hladno je. Treba se je pogreti," je povsem praktično razmišljal alpski smučar Steve Nyman, malce neodločna pa je bila umetnostna drsalka Mirai Nagasu: "Sem zelo zadovoljna v svoji zvezi. Toda, če bi ... Ne, sem zadovoljna v svoji zvezi."

A dogajajo se tudi čudne reči. "Na prejšnjih olimpijskih igrah nisem videl niti enega kondoma, kar je malce neverjetno, saj pravijo, da so jih delili vsem. Nisem dobil niti enega," je svojo zgodbo povedal smučar prostega sloga Joss Christensen. "Ker so to najine druge olimpijske igre, bi se morda tokrat lahko podružile tudi s 'cool' ljudmi. Mogoče nas bi pa lahko tokrat kdo povabil ven," je v šali dejala voznica boba Aja Evans, njena sotekmovalka Jamie Greubel pa je dodala: "Naj nama samo nekdo pove kje je zabava!"

Ameriški športniki prisegajo na mobilno aplikacijo za zmenke tinder. "Imamo telefon. Vse je preprosto. Tinder!" je prepričan sankač Chris Mazdzer. "Nimam tinderja," pa je zagotovila Mikaela Shiffrin. Verjetno šampionka raje razmišlja o kolajnah.

Komentarjev 5
  • sasquatch 16:36 11.februar 2018.

    A ste mislili, da športniki cvilijo, ko se ne uvrstijo na OI zaradi tekmovanja? :)

  • Tadej 12:15 11.februar 2018.

    Zato je shiffrinova tako dominantna. Ker je 100% fokusirana na smucanje.