Šport > Zimske olimpijske igre 2018
12178 ogledov

Fak med tekmo odšel na pogovor

Jakov Fak
Tudi zasledovalna tekma se ni odvila po slovenskih željah.

Zasledovalna biatlonska preizkušnja se je končala z zmagoslavjem Martina Fourcada, ki je po razočaranju in osmem mestu v sprintu tokrat dokazal, da je najboljši na svetu. Slovenci so iztržili manj od pričakovanj, Klemen Bauer je svojo uvrstitev izboljšal za dve mesti in tekmo končal na 24. mestu.

Pravo agonijo pa je na mrzlem in vetrovnem prizorišču doživljal Jakov Fak. Ta je že ob prvem streljanju zgrešil dva strela, enako tudi Bauer, po drugem, ko je mimo tarče poletel še en stel, pa se je ustavil pri trenerjih, po pogovoru pa le nadaljeval s tekmo. Sledili so še trije zgrešeni streli, na koncu je zasedel 47. mesto.  Miha Dovžan je bil s sedmimi kazenskimi krogi predzadnji 59. s skoraj sedmimi minutami in pol zaostanka.

Srebrno kolajno je senzacionalno osvojil mladi Šved Sebastian Samuelsson, dvajsetletnik je bil 14. po sprintu, bron pa je pripadel Nemcu Benediktu Dollu. Vsi trije dobitniki kolajn so zgrešili po en strel. Devetindvajsetletni Fourcade je tekmecem, do polovice preizkušnje je bilo skupaj sedem biatloncev, ušel na tretjem streljanju in zlato potrdil z brezhibnim streljanjem na zadnjem postanku. Za Fourcada je to skupaj že tretji olimpijski naslov in peta olimpijska kolajna.

Jakov Fak "S tem se ne bi hvalil" Šport Fak pojasnil svojo zmedenost

 

Komentarjev 17
  • Vedeževalka666 21:48 12.februar 2018.

    Nič bati, ko se bo vrnil Anton Šipulin ga bo Jakov Fak brez težav premagal in zmagal.

  • Snežinko 17:49 12.februar 2018.

    Pri vsem tem mi sploh ni jasno, kje trenirajo tile zapečkarji...? Vsi naši po vrsti se nekaj pritožujejo nad mrazom. HALO!!! Zima je!! in ZIMSKI športi??? Logično, da je mraz! Če jih zebe bo treba zamenjati disciplino za kaj poletnega ...prikaži več ali dvoranskega... Sploh pa - ne zebe samo njega, ampak vse, ki tekmujejo. Samo tiste na prvih mestih to nekako ne moti...???

  • Timotejka 16:12 12.februar 2018.

    Kdo bi pa želel prinesti kolajno državi z državljani, ki ga stalno žalijo, medtem, ko vsi častijo košarkarje, čeprav imajo na trenerski klopi Zorana Jankovića? Tako, da čisto prav je naredil. Vsem, ki žalijo Hrvate je pokazal, da ima čustva ...prikaži več in da je prizadet. Dobro jim je naredil, to je stabilen genij, ki ve kaj počne, tudi če drugi ne vedo, kaj počne. Prav ima. Povsem prav.

Sorodne novice