Šport > Zimske olimpijske igre 2018
5634 ogledov

Fabjanova v Južno Korejo le za nošenje zastave?

ZOI Pyeongchang 2018 Saša Despot
Odločitev je padla.

Smučarska tekačica Vesna Fabjan, dobitnica bronaste kolajne v sprintu s prejšnjih olimpijskih iger v Sočiju, v Pyeonchangu, kjer je nosila slovensko zastavo na svečanem odprtju, ne bo nastopila na posamični sprinterski tekmi. Vodstvo reprezentance se je odločilo, da v ekipo na sprinterski tekmi v klasični tehniki v postavo uvrsti Anamarijo Lampič, Katjo Višnar, Alenko Čebašek in Niko Razinger.

"Tekma v Planici je bila izbirna tekma, vemo, katere so bile tam najboljše," so izbiro komentirali v slovenskem vodstvu, a kot pravi Fabjanova, sama o tem ne ve ničesar in ne skriva jeze in razočaranja, zna se zgoditi, da je v Pyeonchang prišla le za nošenje zastave.

V slovenskem taboru seveda največ pričakujejo od mlade Lampičeve, ki je lani v močno okrnjeni konkurenci tu zmagala, takrat je tudi zabeležila zadnjo slovensko uvrstitev v finale, in od izkušene Višnarjeve, brez možnosti pa nista niti preostali dve. "Tihi cilj je finale, tam pa se potem lahko zgodi marsikaj. Težko bo, bomo videli," so si enotni v slovenskem taboru.

"Nisem obremenjena, bo, kar bo. Dobro se počutim, veselim se tekme, komaj čakam, da se začne," se tekme veseli Lampičeva, ki ji sicer ni všeč, da so organizatorji nekoliko spremenili progo: "Čeprav so jo skrajšali, je težja kot lani, toda na prvem spustu ni take hitrosti, kot če bi šli do vrha. S spusta te ne prinese dovolj, zato se moraš porivati. Treba bo taktično odteči, upam, da bo držala napoved in da bo veter malo ponehal," je še dejala Lampičeva.

Višnarjeva je zadovoljna, ker spet uživa v olimpijskem vzdušju, kot pravi je tudi v dobri formi: "Počitek je bil dober, privadila sem se na ta čas, edini problem zna biti veter, ki daje dodaten občutek mraza. Čakati ogrnjen z odejo ni prijetno. Počutje in občutki so zelo dobri, a tu nismo imeli še nobene tekme, da bi lahko videla, kje natančno sem. Vsekakor sem bom potrudila, da bom dostojno zastopala Slovenijo."

"Gremo korak za korakom, moj prvi cilj je uvrstitev med najboljših 30. Klasika je moja slabša tehnika, a sem dovolj dobro pripravljena, da cilj izpolnim. Bo pa ta tekma tudi dobra podlaga za tekme v drsalni tehniki," pa dan pred tekmo razmišlja Čebaškova.

Komentarjev 6
 • Avatar olor
  olor 14:54 12.februar 2018.

  No ja, ta je vsaj nosila zastavo, Fak pa še tega ni hotel.

 • Avatar Mark035
  Mark035 14:16 12.februar 2018.

  V kolikor bi bilo "poštenje" v Sloveniji vrlina, bi dopustniki vsaj pokrili letalsko karto, če so že na dopust šli na stroške davkoplačevalcev. Vsekakor, pa bi bilo veliko manj "dopustnikov", če bi vsaj nekaj stroškov odpadlo na njih same.

 • ECKING 14:06 12.februar 2018.

  Počitnikovanje pol-profesionalcev v Koreji uspelo!!!!