Šport > Zimske olimpijske igre 2018
14989 ogledov

Slovenka takoj po prvencu naznanila konec kariere

Kaja Verdnik Anže Malovrh/STA
Svoje prve olimpijske igre je pričakovano končala takole. Sledilo je razočaranje.

Slovenska akrobatska deskarka Kaja Verdnik je doživela prvenec na zimskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu. Osemnajstletnica je v kvalifikacijah v disciplini snežni žleb zasedla 21. mesto v olimpijskem krstnem nastopu ter se ni prebila med dvanajsterico tekmovalk, ki se bodo za kolajne udarile v finalnih vožnjah.

klemen kosi Program OI Šport Obeta se prava norišnica

"Čeprav nisem imela posebnih pričakovanj, sem nad sabo razočarana. Ne zaradi uvrstitve, ampak zaradi voženj. Na treningu mi je šlo precej bolje, tukaj pa me je malo izdala trema, vsega tega, kar se tukaj dogaja okoli mene enostavno nisem vajena. Nobena vožnja mi ni uspela, kot sem si zamislila. V prvi sem padla, zato sem bila v drugi še bolj nervozna," je po tekmi dejala deskarka, ki ni hotela tvegati zahtevnejših trikov.

"Odpeljala sem svojo varno vožnjo, tako, ki jo res obvladam, a žal se mi tudi ta ni posrečila. Zahtevnejši in bolj tvegani triki bi mogoče prišli v poštev, če bi prvo vožnjo odpeljala optimalno."

"Na treningu mi je šlo precej bolje, tukaj pa me je malo izdala trema, vsega tega, kar se tukaj dogaja okoli mene enostavno nisem vajena."

Kaja Verdnik

Za deskarko iz Griž, ki je imela v cilju tudi spodbudo od očeta, zaradi tega, ker je bil preoblečen v medveda, je bil prava atrakcija za številne gledalce, so bile to najbrž prve in tudi zadnje olimpijske.

"Doma bom še bolj premislila, a nagibam se k temu, da športne kariere ne bom nadaljevala. Nagibam se k šoli, zanima me študij dentalne medicine," je konec kariere napovedala mlada Štajerka.

V torek kvalifikacije v snežnem žlebu čakajo še Tima Kevina Ravnjaka in Tita Štanteta.

Komentarjev 3
  • ECKING 14:09 12.februar 2018.

    "pričakovano končala takole." hahaha :D

  • Majazmaja 09:41 12.februar 2018.

    21. mesto pri 18. letih na olimpijskih igrah?! A to je slabo? Ne, ni!!! To ni in ne sme biti razlog, da kar odneha.

Sorodne novice