Šport > Zimske olimpijske igre 2018
558 ogledov

Slovenski tabor v napetem pričakovanju

Veter kroji spored tekmovanj v Pyeongchangu.
Zaradi močnega vetra, ki v sunkih presega 30 kilometrov na uro, je zunanje dogajanje v Pyeongchangu pod velikim vprašajem.

Organizatorji so že odpovedali ženski veleslalom, prav tako pa so za eno uro prestavili začetek deskanja za dekleta v snežnem žlebu. Vremenska napoved ni ugodna, saj naj bi se veter čez dan še okrepil.

veleslalom vratca Nov zaplet Šport Mazejeva ostaja aktualna olimpijska prvakinja Boštjan Kline ZOI Šport Zaplet pri prvi disciplini alpskega smučanja

Pred vetrom so varni le v dvoranah. Tako trenutno nemoteno potekajo le tekmovanja v curlingu in umetnostnem drsanju.

V Pyeongchangu je danes na sporedu osem končnih odločitev, le dve od teh pa sta dvoranska športa - umetnostno ter hitrostno drsanje. V nevarnosti sta zasledovalni biatlonski preizkušnji, smučanje prostega sloga, snežni park za dekleta, predvsem pa ženski smučarski skoki.

Nika Križnar Super! Šport Slovenka z drugo in tretjo daljavo dneva

Kar nekaj slovenskih tekmovalcev je v napetem pričakovanju. Veleslalomistke Ana Drev, Tina Robnik, Meta Hrovat in Ana Bucik so že ostale brez tekme, ki je prestavljena na četrtek, na 10-kilometrski biatlonski progi je predviden štart Anje Eržen, med biatlonci Jakova Faka, Klemna Bauerja in Mihe Dovžana, na skakalnico morajo Urša Bogataj, Špela Rogelj, Nika Križnar in Ema Klinec, v kvalifikacijah snežnega žleba pa je prijavljena Kaja Verdnik.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.