Šport > Zimske olimpijske igre 2018
165 ogledov

Na dobri poti do najuspešnejše športnice OI

Laura Dahlmeier
Slovenska biatlonka izgubila štiri mesta.

Nemška biatlonka Laura Dahlmeier je na olimpijskih igrah v Pyeongchangu dva dni po zmagi v sprintu osvojila še zlato v zasledovanju. Na 10-kilometrski tekmi je za 29,4 sekunde premagala Slovakinjo Anastazijo Kuzmino na drugem mestu in še za dve desetinki sekunde več Francozinjo Anais Bescond na tretjem.

Edina Slovenka Anja Eržen, ki je šla v tekmo kot 47., je s šibkim strelskim nastopom in kar sedmimi kazenskimi krogi zasedla 51. mesto. Blejka je tekmo začela dobro, s strelsko ničlo napredovala na 36. mesto, v nadaljevanju pa je zgrešila skoraj polovico, oziroma sedem od preostalih 15 strelov in močno nazadovala.

"To je bila zame ena najtežjih tekem v letošnji sezoni, vsaj kar se tiče razmer. Bilo je zelo mrzlo, veter je samo poslabšal zadevo. Strelsko mi res ni šlo, želela sem si veliko več. Res sem upala, da bo popravila položaj, pridobila nekaj mest. A takšna je situacija, nisem bila edina, ki je veliko grešila. Poskušala bom iti naprej, čaka me še ena individualna preizkušnja, to tekmo pa bo poskušala čim prej pozabiti," je dejala Erženova.

Slovenija otvoritev OI PyeongChang 2018 Sprint Šport Fabjanova v Južno Korejo le za nošenje zastave?

Dahlmeierjeva je na dobri poti, da postane prva zvezdnica iger. Mnogi so mnenja, tako so napovedali tudi nekateri ameriški analitiki, da branilka naslova skupne zmagovalke svetovnega pokala lahko ponovi dosežek z lanskega SP v Avstriji, kjer je osvojila pet zlatih kolajn in temu dodala srebro v sprintu. Prvi mejnik je mladi Nemki v Pyeongchangu že uspel, saj je prva biatlonka v zgodovini, ki je na igrah po sprintu dobila še zasledovanje.

Na današnji tekmi je bila njena zmaga ogrožena le na polovici, ko jo je ujela in prehitela Kuzmina, sestra ruskega šampiona Antona Šipulina, ki že vrsto let tekmuje za Slovaško. Slednja je nato morala po tretjem streljanju še dvakrat v kazenski krog, s čimer je pot do zmage odprla 24-letni Nemki, ki je slavila suvereno in zadnje metre odtekla z nemško trobojnico. V končnici se je morala Slovakinja, ki je v kazenski krog zavila štirikrat, izredno potruditi za srebro, saj je šele v sprintu premagala Bescondovo.

"Tekma je bila res izredno, izredno težka. Neverjetne mraz in šele po tekmi sem spet ogrela zamrznjene prste. bolečine so bile na tej tekmi hujše, kot kadarkoli pred tem," je zahtevno tekmo na kratko opisala zmagovalka, ki so jo na tekmi bodrili tudi starši. "Vedno je lepo tekmovati, če imaš ob sebi najbližje," je še dodala Dahlmeierjeva in ob drugem zlatu našla tudi energijo za veselje.

Kaja Verdnik Razočaranje Šport Slovenka takoj po prvencu naznanila konec kariere

Kuzmina in Bescondova sta bili tudi veliko presenečenje današnjega zasledovanja, saj je bila Kuzmina po sprintu šele 13. in nato celo nekaj časa v boju za zlato, Bescondova je tekmo začela šele na 19. mestu. Predvsem težavne razmere na strelišču, hud mraz in spremenljiv veter, so bile podlaga za velike premike. Nobena med 60 tekmovalkami strelske naloge ni opravila brezhibno, šesterici, med njimi sta bili tudi Dahlmaeierjeva in Bescondova, pa jima je uspelo tekmo končati z vsega enim kazenskim krogom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.