Šport > Zimske olimpijske igre 2018
13304 ogledov

Fak pojasnil svojo zmedenost

Jakov Fak
Jakov Fak je imel tokrat zelo nenavadno tekmo.

Slovenski biatlonci pred olimpijsko zasledovalno tekmo niso imeli najboljšega izhodišča, a so se nadejali, da bodo uvrstitve z nedeljske sprinterske preizkušnje popravili. To je na koncu uspelo le Klemnu Bauerju, ki je kljub šestim kazenskim krogom napredoval za dve mesti in končal kot 24.

"Razmere so bile podobne kot včeraj, mogoče celo močnejši veter in to je bilo danes zame usodno pri streljanju stoje. Tam sem imel precej težav, zapihal je močnejši veter, tako da sem moral odložiti puško, čakati, nato pa sem zgrešil dva strela, kar je bil v tistih razmerah še dober rezultat. Za druge zgrešene strele pa ni opravičila, moral bi jih zadeti več," je bil razočaran Bauer, ki je spet odlično tekel, kar pa mu ni dosti pomagalo.

Želel si je več, menil je, da je sposoben večjega preboja. "Čeprav sem pridobil dve mesti, imam grenak priokus. Več kot očitno je, da sem v dobri tekaški formi, očitno je, da sva jo s trenerjem dobro tempirala, tudi mraz mi ustreza, a vse to sem zapravil na strelišču," je še dejal Bauer.

Še večje težave je imel Fak. V prvem streljanju je trikrat meril preveč desno, po popravi merilne naprave je bil neuspešen še dvakrat. Po pretečenih kazenskih krogih mu je eden od tekmovalcev preprečil izhod iz kazenskega kroga, da bi se izognil trčenju, je stopil čez provizorično ograjo.

Jakov Fak Agonija Šport Fak med tekmo odšel na pogovor

"Mislil sem, da sem naredil prekršek, da bom diskvalificiran, saj se je vse to zgodilo za vmesnim časom, tako da me semafor ni zaznal. Po pogovoru s trenerjem Kosom sem nadaljeval, nisem hotel odstopiti, tega v karieri še nisem storil. Na koncu nisem bil diskvalificiran, ker so se sodniki strinjali, da so mi preprečili izhod, sem bil pa zbegan, to se mi je namreč zgodilo prvič. Za nameček sem po tretjem streljanju odtekel kazenski krog preveč. S tem se najbrž ne bi vsak pohvalil," je težave opisal slovenski adut.

Kljub temu, da v prvih dveh tekmah ni izpolnil svojih ciljev, še ne meče puške v koruzo, za vrhunski rezultat ima še nekaj možnosti. "Če ne izpolniš svojih načrtov, ti ne preostane nič drugega, kot da to poskušaš narediti na naslednjih tekmah. Zdaj se bodo v ekipi vsi delali norca iz mene, to moram preživeti, potem bo vse v redu," je dejal Fak.

Komentarjev 19
  • Febo 10:51 13.februar 2018.

    Mislim da bi Faka i Klineta morali poslati na glečer v Argentino vsaj za3 meseca da "trenirajo",saj davoplačevalci za bike imajo denar

  • Dajanera 10:16 13.februar 2018.

    Zakaj mislite, da je Švicar Carlo Janka, če je -25 kar tri centimetre debelejši, kot če je -1? Zakaj ima Carlo Janka če je bolj mrzlo, še roke precej debelejše kot ponavadi? Razmislite malo.

  • ECKING 09:23 13.februar 2018.

    zakaj je sel v zimske sporte ce ga zebe??