Šport > Zimske olimpijske igre 2018
302 ogledov

Zato je Fakova kolajna še pomembnejša

Franci Petek Stanko Gruden/STA
"Čuti se sprememba v ekipi," pravi vodja slovenske ekipe.

Medalje Jakova Faka na olimpijskih igrah v Pyeongchangu se je razveselil tudi vodja slovenske ekipe Franci Petek. Prepričan je, da slavje ob medalji v petek ni bilo zadnje, Fakova medalja pa bo spodbuda za vse druge slovenske tekmovalce na igrah.

"Želim si, da bi še bilo tako. A že pred odhodom je bilo precej govora na to temo. Vsako medaljo je treba spoštovati, zanjo je treba delati trdo, ne samo mesece, kar leta. Pa to še ni zagotovilo. Medalja se mora ob vsem, kar lahko športniki sami naredijo zanjo, še zgoditi. Vesel sem zanj, je pa to še spodbuda in dokaz vsem drugim, ki še bodo nastopali, naj naredijo tisto, kar znajo in zmorejo, mislim, da bo še komu uspelo," je ob proslavljanju kolajne Jakova Faka v slovenski hiši v Pyeongchangu v petek zvečer dejal Petek.

Jakov Fak Neprijetno Šport Spet se je zgodilo. Tokrat Faku.

"Imel sem občutek, da mu bo streljanje steklo, kar je bila težava na tekmi prej. To se je zgodilo, ko pa je podrl še 20. tarčo, so se mi zatresla kolena. A na srečo so bili zraven mene še drugi, ki so rekli: glej, gremo na zlato ..." je v smehu svoj čustveni odziv na dogajanje na biatlonski tekmi razložil vodja slovenske odprave v Južni Koreji in dodal: "Vesel sem bil, da se je vrnil iz tako ponesrečenega prejšnjega nastopa, ker vem, kako težke posledice lahko to pusti. To je kar naporno in to tudi zelo cenim."

Medalja in uspeh najuspešnejšega slovenskega biatlonca pa bosta spodbuda še za druge, je prepričan Petek. "Absolutno. Celotna ekipa to čuti, vsi so mu čestitali. Imajo sicer tak ritem, da eden drugega ne morejo prav pozorno spremljati. A čuti se sprememba, sproščenost in tudi to bo pripomoglo, da bodo lahko še drugi pokazali tisto, kar zmorejo," je o tem, da se bodo ob medaljah v slovenski hiši še srečevali, prepričan Petek.

Jakov Fak Srebro Šport Fak! Kolajna za Slovenijo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.