Šport > Zimske olimpijske igre 2018
2584 ogledov

Slovensko srebro, a tudi naše

Jakov Fak
Dosežek Jakova Faka je pričakovano odmeval tudi na Hrvaškem.

"Slovensko, a naše srebro," so uspeh Jakova Faka naslovili pri 24sata.hr. "Slovenija ima prvo kolajno na ZPI. Osvojil jo je Jakof Fak, ki je bil srebrn v biatlonski tekmi na 20 kilometrov. Za Faka je to druga olimpijska kolajna v karieri. Prvo je osvojil pod hrvaško zastavo v Vancouvru leta 2010, ko je bil bronast v sprintu," so še dodali pri hrvaškem mediju.

Komentarji pod novico so zelo raznoliki. Medtem ko večina privošči uspeh biatloncu in ugotavljajo, da je Hrvaška storila premalo, da bi zadržala takšnegan asa, je tudi nekaj takšnih, ki jim je vseeno, "kaj je osvojil ta Slovenec". Mnogi so sicer tudi opozorili, da ni potrebe, da si Hrvaška lasti ta uspeh. 

"Jakov Fak je osvojil kolajno za Slovenijo," se glasi naslov pri Večernjem listu, kjer so se prav tako spomnili na njegov uspeh pred osmimi leti. Dodali so, da je v slovenski javnosti pred igrami v Pyeongchangu veliko prahu dvignila izbira zastavonoše na slovesnem odprtju olimpijskih iger. Kot dodaja časnik, je Fak nosil hrvaško zastavo na igrah v Vancouvru leta 2010.

"Slovenija slavi," so v naslovu zapisali pri Indexu in dodali: "Slovenski biatlonec, ki je rojen v Reki in ki je prej nastopal za Hrvaško, je bil drugi za Norvežanom Johannesom Thingnesem Boejem. Zaostal je le pet sekund in pol."

Jutarnji list je postregel z nadnaslovom "Iz Hrvaške z ljubeznijo", nato pa v naslovu z velikimi tiskanimi črkami "Jakov Fak je napravil podvig nad podvigi, Hrvat je presegel zgodovinsko kolajno za Lijepo našo in Sloveniji podaril uspeh svoje kariere." Vsi komentarji pod člankom so bili pozitivno naravnani.

Hrvaški biatlonec s slovenskim potnim listom je dosegel veličasten uspeh, ocenjuje Slobodna Dalmacija na svoji spletni strani. Z današnjo tekmo je pokazal, da je v svetovnem biatlonskem vrhu, glede na njegovo starost pa so pred njim še mnogi veliki rezultati. Splitski časnik prav tako spominja, da je Fakova bronasta kolajna iz Vancouvra edina hrvaška medalja z zimskih olimpijskih iger, ki je nista osvojila člana družine Kostelić, Janica in Ivica.

Hrvat, ki nastopa za Slovenijo, je osvojil drugo olimpijsko kolajno, hkrati pa tudi peto z velikih tekmovanj za Slovenijo, poroča novičarski portal net.hr.

Hrvaška tiskovna agencija Hina je med drugim spomnila, da je Fak v hrvaškem dresu osvojil tudi bronasto medaljo v sprintu na svetovnem prvenstvu ravno v Pyeongchangu leta 2009.

Komentarjev 6
  • lotus 08:46 17.februar 2018.

    O lastinjenju pa,dej malo premisli,po moje imaš tenzije kot so jih pred leti imeli še nekateri,nič nebo,žal,Lp

  • lotus 08:44 17.februar 2018.

    Tadej,,,višek inteligence,,,,kateri so to drugi saj sam eden in edini..majstor JAKOV opaaaa

  • mižimaži 16:54 15.februar 2018.

    Kje pa so zdej vse tiste pichkice ki so v izboru zastavonoše pljuvali po NAŠEM Jakovu ??? Marš golazen...poskrijte se v svoje sive podganje luknje...