Šport > Zimske olimpijske igre 2018
15788 ogledov

OKS ovrgel vse dokaze v prid Žanu Koširju

žan košir Epa
Olimpijski komite Slovenije (OKS) je nalil čistega vina v zvezi z afero, ki se je razplamtela okoli Žana Koširja.

Razplet polfinalnega obračuna paralelnega veleslaloma deskarjev na snegu, v katerem je Slovenec Žan Košir za stotinko zaostal za Južnokorejcem Sang-hom Leejem, še naprej dviguje veliko prahu.

žan košir Očitno oškodovan Šport "V športu se kaj takšnega ne bi smelo zgoditi"

Medtem ko sta si domača in tuja javnost enotni, da uradni čas ni skladen s posnetki prečkanja ciljne črte, pri Olimpijskem komiteju Slovenije (OKS) vztrajajo, da je meritev v skladu s pravili. 

bogdan gabrovec Predsednik OKS Šport "Južnokorejci si tega ne bi privoščili"

V želji po objektivni obveščenosti slovenske javnosti so podali uradno obrazložitev dogajanja na tekmi, pojasnili nekatere podrobnosti delovanja tehnologije merjenja časa in še enkrat kategorično zanikali, da je bila Koširju na nepravilen način odvzeta možnost za napad na olimpijsko zlato.

žan košir Polemika Šport Košir: Počutil sem se kot budalo

žan košir | Avtor: Epa Žan Košir (skrajno levo). Epa

Odziv OKS objavljamo v celoti:

"Takoj po velikem uspehu deskarja Žana Koširja, so se v javnosti pojavili dvomi o regularnosti polfinalne tekme v paralelnem veleslalomu, v kateri je domači deskar Lee Sang-hoju za stotinko sekunde premagal slovenskega olimpijca. V javnosti se je pojavila tudi fotografija ciljne črte, ki naj bi dokazovala zmago našega deskarja. V zvezi s tem in zaradi objektivne obveščenosti športne javnosti vodstvo Olimpijske reprezentance Slovenije izjavlja:

  • Fotofiniša pri paralelnem veleslalomu ni, kot je to primer v nekaterih drugih športih;
  • Vsaka proga ima svoje merjenje časa, šteje le razlika med tekmecema. Na cilju posamezne proge sta A in B časomerilni napravi. A naprava je pozicionirana nižje kot B in le A naprava je merodajna;
  • Na cilju je TV kamera, ki pa za merjenje časa ni pomembna in pri tem ne igra nobene vloge. Ta kamera snema pod drugačnim kotom kot je pozicionirana  časomerilna A točka in je zavajajoča;
  • Na pritožbo vodstva ekipe deskarjev smo prejeli odgovor, da je čas polfinalne tekme pravilen, kar je potrdil tudi direktor tekmovanja vodji olimpijske reprezentance Slovenije na srečanju po tekmi. Pritožba na merjenje časa ni bila možna."
Komentarjev 5
  • 03a22797237ce84cc413aa3240ab4331bd637aab 21:55 24.februar 2018.

    Gabrovec gnida

  • minimaxi 18:31 24.februar 2018.

    OKS je leglo skorumpiranih in nesposobnih ljudi. Dokler bo tam smrdel kot častni predsednik gnoj Janez Kocjančić,bo tako kot je. V vsaki normalni državi bi se OK zavzel za svojega tekmovalca,le pri nas je proti njem. In to kljub vsem ...prikaži večm dokazom. Ciljna črta ni za okras ampak za dokaz. Hebite se OKS !!!!!

  • cogocogo 18:06 24.februar 2018.

    koliko so dobili ti nasi veljaki za izdajo ,,zakaj se sportniki ne uprejo tem iz vodstva ,,,to je cista sabotaza slovenskih sportnikov ,,pa ne samo v tem sportu tudi v ostalih so na vodilnih polozajih vecinoma izprijenci ki jim je ...prikaži večrijenci ki jim je samo za lastno rit ,,ze tako malo gledam sport sedaj pa ga res ne bom vec ,,,

Sorodne novice