Šport > Zimske olimpijske igre 2018
1552 ogledov

"Južnokorejci si tega ne bi privoščili"

bogdan gabrovec Stanko Gruden/STA
Na polemiko se je odzval tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Bogdan Gabrovec.

Zaplet s fotofinišem deskarja Žana Koširja, ki je danes na olimpijskih igrah v Pyeongchangu osvojil bronasto kolajno v paralelnem veleslalomu, je ocenil tudi prvi mož slovenskega olimpijskega gibanja Bogdan Gabrovec. Ta meni, da dajo prireditelji Južnokorejci preveč na svojo čast in športnost, da bi kakor koli goljufali.

Škandal! Šport Koširja oropali najmanj srebrne medalje?

Košir je za nekaj milimetrov v polfinalu zgrešil uvrstitev v finale, potem ko je po pregledu fotofiniša izgubil proti Južnokorejcu Lee Sang-hoju. Omenjena fotografija je hitro obkrožila svetovni splet in ni jih bilo malo, ki so menili, da je bil Košir oškodovan in da bi se moral uvrstiti v veliki finale ter s tem v borbo za zlato ali srebro.

Košir je v iztek prišel misleč, da je zmagal, polemike o določitvi zmagovalca pa so preplavile svetovni splet, saj je tudi Košir že ob razglasitvi izida polfinala s kretnjami nakazal, da ga je razvrstitev presenetila.

Kot je po tekmi povedal Košir, še vedno misli, da je bil na cilju prej kot Lee, a žal takega mnenja niso bili časomerilci in Mednarodna smučarska zveza, ki tudi po slovenski pritožbi ni spremenila svoje odločitve.

žan košir Polemika Šport Košir: Počutil sem se kot budalo

"Kar se tiče današnjega rezultata, da me ne bodo spraševali še šestdesetič, ker so me danes že 59-krat ... Vedno je treba upoštevati uradno zgodbo. Ne verjamem, da bi si Južna Koreja privoščila goljufanje in bi to stotinko uporabila v korist svojega tekmovalca. Čas je čas, uradno izmerjen z umerjenimi aparaturami, tega se ne da ponarediti. To se meri na določeni telesni višini, ne glede na to, kje imaš takrat roke, desko ali kaj drugega, ko prekineš foto celico. Na žalost poznamo primer atletinje Brigite Bukovec, ki je samo pogledala, kje je nasprotnica, obrnila glavo in nos ter končala kot druga. Zato iz tega ne smemo delati neprimernega obtoževanja, še manj pa, da bi bili nešportni in da bi padel kakršni koli sum na Južno Korejo. Ker če kdo, so oni tisti, ki si tega nikoli ne bi privoščili, saj dajo ogromno na čast in tradicijo ter predvsem na to, da je športnost v prvi vrsti," je deskarski polfinale ocenil predsednik OKS Gabrovec.

žan košir Medalja! Šport Fak ni več osamljen, Košir ponovil uspeh iz Sočija

 

Komentarjev 3
  • janez15 22:16 24.februar 2018.

    Če bi bil Žan Amerikanec , Nemec ali pa Norvežan, bi se za njega potegnili in mu organizirali ponovitev vožnje, če že ne korekcije rezultata v njegovo korist. Tegale gospoda Gabrovca naj bo pa sram, vsaj tiho bi bil. Posnetki ...prikaži več kažejo, da so Žana okradli, on pa nekaj blebeta, da se ja ne bilo treba potruditi in kregati. Šport ni več, kar je bil.

  • cogocogo 18:14 24.februar 2018.

    a ti pokvarjeni izdajalec upas priti domov ,upam da se bo nasel kdo ki te pozna da ti malo popravi izgled ,,ze ta je dovolj beden in kaze da si res baraba ,,,ubogi tisti ki morajo ziveti z teboj ,,,upam ...prikaži večveti z teboj ,,,upam da se te bodo odrekli ,,,zal nimamo dovolj grde besede za take kot si ti ,,

  • bostjanpodk 16:15 24.februar 2018.

    @Bogdan Gabrovec ne palamudi danes ni več časti kje pa ti živiš? Zgrešeno je merjenje sploh, če velja, da z roko prekineš fotocelico lepo bi moglo biti da prekineš z smučko še boljše z prvo nogo. Pač korejc ma dolge ...prikaži več roke....jeb....ga. Škoda za Koširja ampak vseeno čestitke!