Šport > Nogomet
1027 ogledov

Prve težave za novega trenerja Chelseaja

Sarri
Novi trener Chelseaja Mauricio Sarri se bo moral odreči starim navadam.

Maurizio Sarri je po večtedenskih pregovorih med Chelseajem in Napolijem končno prevzel vodenje ekipe s Stamford Bridgea. Toda takoj je naletel na nekaj težav.

Maurizio Sarri Šport Veliki angleški klub z novim trenerjem

Poleg tega, da sta na izhodnih vratih dve izmed največjih zvezd londonskega velikana, Belgijca Eden Hazard in Thibaut Courtois, Sarri s svojimi starimi navadami ni na isti valovni dolžini kot lastnik Modrih Roman Abramovič.

Eden Hazard Hazard: Šport "Pripeljite okrepitve, ali odhajam v Real Madrid!"

Italijan, ki je zamenjal rojaka Antonija Conteja, bo pri londonskem velikanu moral spoštovati pravila oblačenja ter nositi na tekmah obleko, čeprav je do sedaj vodil svoje ekipa kar v trenirkah.

Prav tako se bo moral v obleki udeleževati tudi tiskovnih konferenc, česar do sedaj ni prakticiral. Roman Abramović mu je namreč jasno sporočil: "Želim britanski pristop k delu!"

Sarri | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Verjetno še hujši udarec za Sarrija pa je, da mu je Abramovič prepovedal kajenje ob polčasu. Sarri je že večkrat priznal, da je strasten kadilec in da ima težave, da sploh zdrži do polčasa in si cigarete ne prižge kar med tekmo.

Na začetku kariere pri Napoliju je bil že večkrat kaznovan zaradi žvečenja tobaka na klopi, zato mu je bilo kasneje dovoljeno uporabljati poseben klubski prostor, kjer si je lahko ob polčasu prižgal cigareto. Tega privilegija pa očitno ne bo mogel uživati na Stamford Bridgeu.

Sarri | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Sarrija lahko nekoliko le potolaži dejstvo, da naj bi imel podporo Chelseajeve slačilnice, še posebej španskega vezista Cesca Fabregasa, ki je izjavil: "Verjamem v nogomet, kakršnega je pod njegovim vodstvom igral Napoli. Odrastel sem ob takem sistemu igre in kvaliteta, ki jo bo pirnesel v klub, je prav to, kar potrebujemo. Takšen način igra nam bo prinesel marsikaj dobrega, še posebej tipu igralca, kot sem sam. Moramo le pridno delati na treningih ter se obnašati, kot ekipa."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.