Šport > Nogomet
845 ogledov

Najdražji vratar na svetu ni želel z igrišča, nato sledil poraz

Manchester City, ligaški pokal
Manchester City je znova osvojil ligaški pokal.

V finalu ligaškega poakala sta se na slovitem Wembleyju pomerila branilec lovorike Manchester City in Chelsea. Na zadnji medsebojni prvenstveni tekmi pred tokratnim obračunom so Meščani Londončanom prizadejali pravo katastrofo, tekma se je namreč končala z rezultatom 6:0 za izbrance Pepa Guardiole.

Tokrat so se pri Chelseaju odločili za precej bolj previden pristop, ki se je tudi obrestoval. Po rednem delu igre ter tudi podaljških se namreč mreži nista zatresli, o zmagovalcu pa so odločale enajstmetrovke. Tik pred njimi se je sicer pokazalo, da nekatere reči v garderobi londonskega kluba niso ravno na ustrezni ravni.

Najdražji vratar na svetu Kepa Arrizabalaga je imel namreč v zaključku dvoboja težave s krči, trener Maurizio Sarri pa se je odločil za njegovo menjavo. A Bask ni želel zapustiti zelenice, italijanski strateg pa se je po pogovorih s pomočniki in tudi sodnikom odločil popustiti. Besen je za nekaj trenutkov zapustil klop, se odpravil proti garderobi, a se nato premislil. Po zadnjem sodnikovem žvižgu so njegovo jezno razpravo z vratarjem preprečili soigralci Kepe.

Ta je ob izvajanju enajstmetrovk zaustavil en strel, bil pa je zelo blizu obrambi tudi ob strelu Sergia Agüera, vendar se je žoga pod njegovo roko le skotalila v mrežo. Pri Cityju je Ederson najprej zbral obrambo ob strelu rojaka Jorginha, nato pa je pri modrih zgrešil še en Brazilec, David Luiz je zadel okvir vrat.

Eden Hazard je v zadnji seriji najprej pogumno z izjemno 'panenko' premagal Edersona, a je nato naslov Cityju s strelom pod prečko prinesel edini Anglež med izvajalci Raheem Sterling.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.