Šport > Nogomet
2266 ogledov

Taktika: Bil je poškodovan, zato ga je treba čim hitreje pokositi

Lionel Messi Epa
Na plan je prišla neverjetna analiza dvoboja z Barcelono.

Nogometno javnost je razburila podrobna analiza, ki jo je na mizo leta 2006 pred gostovanjem Barcelone na Stamford Bridgu dobil strateg Chelseaja Jose Mourinho. Ob imenu takrat 18-letnega Lionela Messija je namreč v ciničnem slogu zapisano: "Izrazit levičar, kakovosten in hiter. Neverjeten je v igri ena na ena, če obstaja možnost za prekršek, ga je treba storiti čim prej, saj je nedavno okreval po poškodbi."

roman abramovič Konec ere Šport Abramovič prodaja Chelsea navijaču Uniteda
Do nedavnega trener Manchester Uniteda se je že odzval na objavo. "Žal mi je, ker bom razočaral tiste, ki mislijo, da sem jaz naredil to analizo; ker jo nisem. Zadnjo analizo, ki sem jo naredil, imam spravljeno doma in je iz sezone 1999/2000. Moje analize, za razliko od tega poročila, nikoli niso bile javne. Pomagale so mi, da se pripravim na treninge in tekme. Službene analize so vedno delali analitiki in pomočniki, nikoli jaz," je za Sun Sport izjavil Mourinho.

Če portugalski strateg ni delal analize, pa potek tekme govori o tem, da jo je upošteval. Messi je bil od prve minute tarča ostrih startov tekmeca, v 35. minuti pa je bil po prekršku nad njim tudi izklučen nekdanji španski reprezentant Asier del Horno.

Na prvi tekmi osmine finala je takrat v Londonu sicer Barcelona zmagala z 2:1, na povratnem obračunu pa je bilo neodločeno 1:1. Katalonci so tako napredovali v četrtfinale.

(Manchester City - Monaco) Prikaz Šport To so vsote, ki so jih v zadnjih treh desetletjih porabili klubi

 

 

 

Komentarjev 1
  • Avatar Ulborissa
    Ulborissa 00:15 21.marec 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

Sorodne novice