Šport > Nogomet
4100 ogledov

Nasprotni navijači osupnili Messija: "Česa takšnega ne pomnim."

Epa
Nogometni svet se klanja Lionelu Messiju.

Barcelona nezadržno drvi proti novemu naslovu španskega državnega prvaka. Katalonci so v nedeljo gostovali v Sevilli, kjer so s 4:1 premagali domači Real Betis (4:1). Prvo ime srečanja 28. krogu španskega La Liga je bil zares fenomenalni Lionel Messi, ki je dosegel hat-trick.

Barcelona ima na lestvici elitnega domače prvenstva zdaj že deset točk prednosti pred Atlético Madridom, potem ko je moštvo slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka v soboto klonilo na gostovanju pri Athletic Clubu (0:2) in ostalo brez realnih možnost v boju za naslov prvaka.

Messi je na obračunu z Betisom zabil četrti hat-trick v sezoni, 33. v La Ligi in 51. v karieri. Najbolj spektakularen je bil njegov tretji zadetek, po katerem mu je 60.000 ljudi na stadionu Benito Villamarín namenilo stoječe ovacije. 

"Teh 60.000 navijače ve, da so bili pravkar priča nečemu zares posebnemu," so zares fantastičen prizor pospremili pri Olé Fútbol.

Tudi Messi je bil osupel nad reakcijo gostujočih navijačev. "Ne spominjam se, da bi mi po golu kdaj ploskali navijači nasprotnega moštva. Takšnih ovacij še nisem doživel. Zelo sem jim hvaležen," je dejal argentinski čudežni deček, ki je s 27. ligaškimi goli tudi z naskokom najboljši strelec prvenstva.

Na vprašanje, ali je že kdaj dosegel tako lep zadetek, je odvrnil: "Ne vem. Imel sem malo sreče, da je šla žoga dvakrat v mreži. Osvojili smo tri točke. Vedeli smo, da imamo priložnost za povišanje prednosti pred Atléticom in to smo morali izkoristiti."

"Ko imaš v ekipi Lionela Messija, je vse lažje. Neverjetna predstava. Cel stadionu mu je ploskal. Veseli smo lahko, da živimo v času, ko Messi igra nogomet. Celo nasprotniki uživajo v tem, kar počne, čeprav jim zabija gole."

Ernesto Valverde

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice