Šport > Nogomet
406 ogledov

Znana zadnja potnika v četrtfinale

Liverpool Epa
Liverpool in Barcelona sta zadnja četrtfinalista lige prvakov.

Nogometaši Liverpoola in Barcelone so zadnji četrtfinalisti lige prvakov. Angleži so nocoj s 3:1 slavili v Münchnu pri Bayernu, Katalonci pa so doma s 5:1 odpravili Lyon. Prvi tekmi sta se končali z izidom 0:0.

Lyonovi navijači Video Šport Neredi v Barceloni! Katalonci napadli navijače Lyona

Katalonci so prvič zadeli v 18. minuti, ko je enajstmetrovko unovčil Lionel Messi. V 31. minuti so domači podvojili prednost, potem ko sta Lyonovo obrambo izigrala Luis Suarez in Philippe Coutinho, Urugvajec je lepo podal, Brazilec pa neoviran zadel.

V 58. minuti je kanček upanja Lyonu prinesel Lucas Tousart, poljski sodnik Szymon Marciniak je gol priznal po ogledu videoposnetka zaradi domnevnega prepovedanega položaja. Barcelona je na koncu slavila visoko zmago, v 78. minuti je še drugič na tekmi zadel Messi, v 81. minuti je bil natančen Gerard Pique, v 86. še Ousmane Dembele.

Barcelona | Avtor: Epa Epa

Tekma se za Liverpool ni začela po načrtih, saj se je v uvodnih minutah poškodoval kapetan Jordan Henderson. V 26. minuti je Angleže v prednost popeljal Sadio Mane, ki je na robu kazenskega prostora sprejel podajo Virgila van Dijka, si zaustavil žogo, Manuel Neuer je "odletel v prazno", Senegalec pa se je obrnil in zadel. V 39. minuti so Bavarci izenačili, ko je nerodno v kazenskem prostoru posredoval Joel Matip in podajo Serga Gnabryja poslal v svoj gol.

V 69. minuti so Liverpoolčani po zaslugi van Dijka znova vodili, iz kota je podal James Milner, Nizozemec pa je dobil skok in zadel z glavo. Usodo Nemcev je v 84. minuti zapečatil Mane, ki je unovčil lepo podajo Mohameda Salaha.

Sadio Mane | Avtor: Profimedia Profimedia

V torek so si mesto med najboljšo osmerico priigrali nogometaši Manchester Cityja, ki so s skupnim izidom 10:2 izločili Schalke, ter Juventusa, ki so s 3:2 izločili Atletico Madrid Jana Oblaka.

cristiano ronaldo Tvegal kazen Šport Ronaldo z ultimativno provokacijo Oblakovega trenerja

Že prejšnji teden so si po pravih dramah v končnici in podaljšku četrtfinale priigrali nogometaši Manchester Uniteda in Porta. United je na povratni tekmi osmine finala v gosteh premagal Paris St. Germain s 3:1, Porto pa po podaljšku s 3:1 Romo. Ajax je izločil madridski Real s skupnim izidom 5:3, Tottenham pa Borussio Dortmund s 4:0.

* Izidi:
                                         druge tekme     prve tekme
- torek, 5. marec:
Real Madrid - *Ajax Amsterdam             1:4 (0:2)           2:1
Borussia Dortmund - *Tottenham Hotspur    0:1 (0:0)           0:3

- sreda, 6. marec:
PSG - *Manchester United                  1:3 (1:2)           2:0
*Porto - Roma                             3:1 (2:1, 1:1)      1:2

- torek, 12. marec:
*Manchester City - Schalke 04             7:0 (3:0)           3:2
*Juventus - Atletico Madrid               3:0 (1:0)           0:2

- sreda, 13. marec:
Bayern - *Liverpool                       1:3 (1:1)           0:0
*Barcelona - Olympique Lyon               5:1 (2:0)           0:0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice