Šport > Nogomet
944 ogledov

Ronaldo z ultimativno provokacijo Oblakovega trenerja

cristiano ronaldo Epa
Juventus je na krilih izjemnega Cristiana Ronalda prišel do velikega preobrata in se uvrstil v četrtfinale lige prvakov.

Aktualni italijanski prvak je na povratki tekmi osmine finala nadoknadil dva gola zaostanka in po zaslugi hat-tricka Cristiana Ronalda napredoval v četrtfinale tekmovanja. Portugalec je iz igre zadel v 27. in 49. minuti, nato pa v 86. postavil končnih 3:0 v korist Torinčanov, ki tako ostajajo v igri za prvo evropsko krono po letu 1996.

Cristiano Ronaldo Liga prvakov Šport Fenomenalni Ronaldo potopil Oblakov Atletico

Ronaldo je po odločilnem zadetku v korist Juventusa posnemal kontroverzno gesto gostujočega stratega Diega Simeoneja, ki se je na domačem stadionu Wanda Metropolitano grabil za mednožje in tako na sporen način proslavil zmago svojega moštva. Simeone, trener slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka, je bil zaradi poteze kaznovan z 20.000 dolarji, čeprav se je pred očitki branil s pojasnilom, da gesta zgolj odraža "cojones", s katerimi se ponašajo njegovi varovanci.

Diego Simeone jajca Juve | Avtor: PrtSc PrtSc

Ronaldo se je trenerje Atlética oddolžil z enako gesto pred domačimi navijači v Torinu, vendar mu argentinski strateg tega ni zameril. "Videl je moje slavje na Metropolitanu in tako kot jaz je želel samo pokazati svoj značaj. Cristiano Ronaldo je najboljši nogometaš na svetu in zna prikazati takšne predstavo na pomembnih tekmah," se je od polemike oddaljil Simeone.

Zanimivo bo videti, ali bodo portugalskega napadalca doletele enake sankcije.

cristiano ronaldo | Avtor: Epa Epa

Simeone je prav tako prevzel odgovornost za izpad svojega moštva. "Juventus je igral bolje in si zaslužil napredovanje. Uspeli so nas potisniti nazaj. Kadar si premagan na takšen način, je treba znati čestitati nasprotniku. Seveda smo delali napake. Ne igralci, ampak jaz. Taktično so odigrali bolje od nas. Zato so tudi zmagali," je dejal Simeone.

"Nismo odigrali slabo, prav tako ni šlo za pomanjkanje karakterja. Preprosto so igrali bolje od nas. Proti koncu prvega polčasa smo zaigrali bolje in si ustvarili lepo priložnost, nato pa v drugem nismo storili dovolj. Juventus je odigral podobno kot mi na prvi tekmi. Zaslužil si je četrtfinale," je pristavil "El Cholo".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice