Šport > Nogomet
1166 ogledov

Parižani prepričani v zaroto: "Če to ne bi bil PSG ..."

thiago silva damir skomina Epa
V taboru francoskega prvaka so prepričani, da jim je Damir Skomina storil veliko krivico.

Paris Saint-Germain je tudi po zaslugi kontroverzne odločitve Damirja Skomine zapravil prednost dveh goloh in še četrtič zapored evropsko sezono končal v osmini finala lige prvakov. Na domačem Parku princev ga je s 3:1 izločil Manchester United, potem ko se je prva tekma na Old Traffordu končala z zmago Parižanov (0:2).

Romelu Lukaku Šok v Parizu Šport VAR in Skomina poslala United v četrfinale

Odločilni zadetek je v 94. minuti z bele točke dosegel Marcus Rashford. Glavni sodnik Skomina se je za enajstmetrovko odločil po posvetovanju z videotehnologijo (VAR), kar je sprožilo ostre kritike poškodovanega Neymarja, ki je izstrelil nekaj strupenih puščic v smeri slovenske sodniške ekipe.

neymar Pariz na nogah Šport Besni Neymar napadel Skomino: "To je sramota!"

Britanski mediji kaotičen razplet tekme opisujejo kot "čudež v Parizu", trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer pa je po zmagi hitel zatrjevati, da njegovi varovanci lahko posežejo po elitni evropski klubski kroni, čeprav je bil od izpada oddaljen samo še nekaj sekund.

Solskjaer, nekdanji rdeči vrag, je moštvo prevzel po odhodu Joséja Mourinha in ga spet približal nekdanji slavi, saj je na 17 tekmah vpisal kar 14 zmag, zdaj pa mu je uspel še veliki met v ligi prvakov. "Lahko gremo do konca. Seveda smo samozavestni, a moramo počakati na žreb in iti od tam naprej," je dejal po tekmi in pohvalil svoje nogometaše.

Damir Skomina VAR Šport "Na levo roko si bom tetoviral ime Damirja Skomine"

Precej manj zadovoljni so bili v Parizu, saj je bil PSG z eno nogo že v četrtfinalu, nato pa znova ostal praznih rok. Kljub prevladi v domačem prvenstvu mu tudi letos ni uspelo uresničiti visokih evropskih ambicij.

Po sodniški odločitvi je pri Skomini glasno protestiral kapetan domačega moštva Thiago Silva, a se je nato moral vdati v usodo. "Oni so sodniki in vsi trije so pokazali na enajstmetrovko. Če bi bila situacija obratna, je morda ne bi dosodili. Škoda, ker nismo imeli časa reagirati," je povedal Silva in se nato opravičil navijačem.

"Potrebna bo razlaga."

Domači strateg Thomas Tuchel je podprl uporabo videotehnologije, a izrazil pomisleke glede sodniške presoje. "Podpira VAR, vendar imam občutek, da to ni bil strel na gol. Če ni strela na gol, ni enajstmetrovke. Tako ali drugače bo potrebna razlaga. Pravilo ni jasno. To ni bil strel na gol, a je bila enajstmetrovka vseeno dosojena," je dejal.

thomas tuchel | Avtor: Epa Epa

Predsednik kluba Nasser Al-Khelaifi prav tako meni, da bi se izteklo drugače, če bi Skomina odločal o usodi katerega drugega moštva. "Odločitev prepuščam vaši analizi, a zame to ni bila enajstmetrovka. Strel ni šel na gol. Proti PSG-ju je zelo enostavno sprejeti takšno odločitev, precej težje pa je to narediti kateremu drugemu klubu. Razumem, da sodnikom ni lahko, a takšna odločitev v zadnji minuti... zelo sem razočaran," je dejal.

Komentarjev 1
  • mymind 14:21 07.marec 2019.

    Ne razumem novinarjev zakaj je bila odločitev kontroverzna?! Posnetek je pokazal in Skomina se je odločil.